Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ventilair Group zet zich in voor het goede doel

Ventilair Group zet zich in voor het goede doel

  • 23/02/2024

Ventilatiespecialist Ventilair Group uit Kuurne produceert en levert ventilatieproducten, van energiezuinige ventilatiesystemen tot semiflexibele luchtkanalen, badkamerventilatoren en luchtgroepen. “Van totaalconcepten tot de onderdelen ervan, zowel voor woningen, kantoren, scholen, winkelcentra, als industriële projecten. Onze klanten zijn voornamelijk groothandels en installateurs, maar wij werken ook samen met architecten, ontwerpers en studiebureaus om samen totaalprojecten uit te tekenen”, zeggen Delphine Maelfait, Digital Creative, en Veronique Veys, HR Officer & allround financial support.

Ventilair Group zet zich in voor het goede doel Elke Tommelin, Veronique Veys, Delphine Maelfait, Yoeri Dewagenaere en Steven Braekeveldt

Het bedrijf, dat 26 mensen te werk stelt, organiseert sinds 2017 jaarlijks een activiteit voor het goede doel. “We zijn begonnen met een quiz”, zegt Veronique Veys. “Door corona hebben we het toen over een andere boeg moeten gooien en zijn we gestart met een wandeling. Omdat dat goed is meegevallen, hebben we dat concept verder uitgebouwd tot een sneukelwandeling: de summerfestival tour.” Deelnemers wandelen een parcours van 5 kilometer met onderweg verschillende stops. “Op die stops kunnen ze telkens iets eten en drinken, maar we maken het ook extra gezellig”, zegt Delphine Maelfait. “Elke stop staat in teken van een zomerfestival. Wij dragen bijvoorbeeld outfits in teken van Tomorrowland, Kamping Kitsch of Alcatraz en er wordt passende muziek gedraaid.” 

Het is wat ons betreft zeker een meerwaarde dat we een goed doel uit de regio kunnen steunen.

Vorig jaar ging de opbrengst, ruim 3.000 euro, naar Het Ventiel, een organisatie die zich inzet voor mensen met jongdementie. “We merken dat onze mensen echt wel enthousiast zijn om mee te helpen; het kan bijna dienen als teambuilding. En bovendien is het heel mooi dat we als bedrijf op die manier het goede doel kunnen steunen. In je eentje is dat toch moeilijker. Onze medewerkers hebben vorig jaar mogen stemmen. Het Ventiel zal ook de komende edities het goede doel blijven. Op die manier kunnen we een duurzame relatie uitbouwen. Het is wat ons betreft zeker een meerwaarde dat we een goed doel uit de regio kunnen steunen, omdat we dan weten waar onze centen terecht komen, maar ook omdat die organisatie zelf dan de kans krijgt om zich voor te stellen op onze wandeling.” 

Vorig jaar lokte de wandeling zo’n 130 deelnemers. “Niet slecht, maar we willen op 4 oktober graag wat meer volk op de been krijgen”, zegt Delphine Maelfait. “Daarom willen we graag samenwerken met bedrijven hier uit de buurt. Zo kunnen we de wandeling interactiever maken en het parcours door die bedrijven laten lopen. Sponsors mogen zich ook zeker nog melden.” (JM - Foto Kurt)

Meer weten? Contacteer ons gerust via 0476 02 59 42 of duurzaamondernemen.wv@voka.be.

De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. In deze rubriek stellen we iedere keer een andere SDG voor. 

SDG 11 draait rond duurzame steden en gemeenschappen. De creatie van inclusieve, veilige, veerkrachtige en duurzame gemeenschappen staat centraal.

SDG 11

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie