Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Salvador Fernando Rojas Olvera (Mexico): “De collega’s zijn heel behulpzaam”

Salvador Fernando Rojas Olvera (Mexico): “De collega’s zijn heel behulpzaam”

  • 23/02/2024

Sinds juli vorig jaar woont Salvador Fernando Rojas Olvera uit Mexico in ons land, samen met zijn echtgenote. Hij werkt als productingenieur bij Tremec in Zedelgem, dat mechatronica en soft- & hardware ontwikkelt voor dubbele koppelingsversnellingsbakken.

Salvador Fernando Rojas Olvera (Mexico): “De collega’s zijn heel behulpzaam”

Ik werkte in Mexico al 6 jaar voor Tremec. 

Ik moest heel wat documenten en vertalingen voorbereiden om een werkvergunning te krijgen voor België, en een visum om te kunnen verhuizen. Het hele proces nam bijna een half jaar in beslag.

De manier van werken in het bedrijf is in grote lijnen dezelfde. 

Ik geniet wel van de bedrijfscultuur in Tremec België. Er wordt hier goed zorg gedragen voor de medewerkers. Het is fijn om buiten het werk mensen te ontmoeten en extra activiteiten te doen met de collega’s. Als impat is dat echt aangenaam.

We zijn ons nog aan het aanpassen aan het leven hier. 

België werkt anders dan Mexico, maar mijn collega’s geven me het nodige advies. Ze zijn zeer toegankelijk en behulpzaam. Mijn vrouw studeert Nederlands, om hier een job te vinden. Ik ben zelf ook van plan om Nederlands te leren. Dat is belangrijk om je volledig te integreren.

Wat ik mis? 

Het Mexicaanse eten, en – afhankelijk van de dag in kwestie – het weer. (lacht) Voor de rest kan ik nog niet zeggen wat ik nog mis; daarvoor is het te vroeg. Het blijft natuurlijk aanpassen, maar alle begin is moeilijk.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie