Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Intertrans ontwikkelt Zeebrugge als maritiem bruggenhoofd

Intertrans ontwikkelt Zeebrugge als maritiem bruggenhoofd

  • 23/02/2024

Sinds ruim een jaar werkt Intertrans uit Rekkem aan een gevoelige uitbreiding van zijn vestiging in Zeebrugge. “We vulden de site in met ons verkeer van en naar het VK en Ierland en onze reefertransporten. Binnenkort complementeren we dat met een maritieme en douaneactiviteit, ondersteund door ons logistieke netwerk en centrale douane-expertise”, zegt managing director Eddy Allaert.

Intertrans ontwikkelt Zeebrugge als maritiem bruggenhoofd Patrick De Meester, Ivan Vanbelle, Belinda Blieck en Eddy Allaert

Sinds het najaar van 2022 betrekt transporten logistiek bedrijf Intertrans, met hoofdkantoor in Rekkem, een vestiging in het hart van de haven van Zeebrugge. Het gaat om een concessie van Port of Antwerp-Bruges in de Loodswezenstraat, bestaande uit een verharde site van 8.475 m² met daarop 576 m² kantoorruimte en 1.214 m² crossdockmagazijn. “Wij hadden vanuit Rekkem al jaren diensten met het Verenigd Koninkrijk en Ierland via Zeebrugge. Door de toename van de trafiek beslisten we om ter plaatse een eigen, grote ruimte in te nemen. Vanuit de nieuwe locatie bedienen we via roro en wegtransport bestemmingen in Engeland, Schotland en Ierland. In het afgelopen jaar is deze activiteit onder de dagelijkse leiding van Ivan Vanbelle sterk gegroeid”, vertelt managing director Eddy Allaert. Eind 2023 kwam er in Zeebrugge een extra activiteit bij. DFDS sloot zijn reeferafdeling in Brugge en dat was voor Intertrans een opportuniteit om de jarenlange expertise over te nemen. “Het is de bedoeling om via Zeebrugge maritieme, temperatuurgevoelige transporten tussen de Benelux en Frankrijk en de Britse eilanden te behandelen”, zegt Patrick De Meester. “Dit is een aanvulling voor zowel nieuwe als bestaande klanten in vers en diepvries. We verwachten tegen de zomer naar een 20-tal temperatuurgecontroleerde transporten per dag te groeien.” 

Eddy Allaert: “Momenteel bereiden we in Zeebrugge de uitbreiding van een maritieme afdeling voor. Die zal er focussen op de verdere uitbouw van onze trafieken van perishables (bederfbare producten) en de bediening van de Vlaamse en Noord-Franse markt, ondersteund door onze aanvullende supplychaindiensten. Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge vormen, elk met hun eigen troeven, samen een top 5- havengebied in de wereld. De synergieën tussen onze maritieme kantoren scheppen een niet te onderschatten potentieel. In Zeebrugge moet je gewoon aanwezig zijn, anders doe je half werk.” 

Baanbrekend

Intertrans werd in 1951 opgericht en startte in 1977 zijn expeditieactiviteiten. Intussen groeide het naar een volledig dienstenaanbod van transporten over zee, lucht, weg en intermodaal, in combinatie met lokale distributie, contractlogistiek en douanebehandeling. Naast het hoofdkwartier in Rekkem beschikt Intertrans over meerdere vestigingen in België, Nederland en Luxemburg. De laatste tijd wordt er stevig geïnvesteerd in contract logistics met een actuele opslagcapaciteit van 180.000 m² gespreid over de Benelux. “Onze grootste aandacht gaat naar supplychainmanagement omdat dat onze visie op interne synergieën ondersteunt en bijdraagt tot duurzame klantencontacten. We zetten strategisch in op productiviteit, snelheid en transparantie, ondersteund door automatisering en digitalisering. Onze grootste troef om het verschil te maken, zijn de 295 medewerkers. Op alle niveaus geven we kansen om nieuwe ideeën uit te proberen. Zo help je het bedrijf vooruit en creëer je sociale stabiliteit”, besluit Allaert. (RJ - Foto MVN)

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie