Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Dewofire zorgt voor actieve en passieve brandbeveiliging

Dewofire zorgt voor actieve en passieve brandbeveiliging

  • 23/02/2024

4.500 klanten in heel België

Dewofire uit Marke ontfermt zich over de algemene brandbeveiliging in industriegebouwen. “We installeren, keuren en onderhouden installaties die het brandgevaar reduceren. Daarnaast maken we ook brandpreventiedossiers op voor onze klanten en organiseren we opleidingen”, zegt zaakvoerder Devy Meysmans.

Dewofire zorgt voor actieve en passieve brandbeveiliging Devy Meysmans

Devy Meysmans startte 10 jaar geleden met Dewofire, nadat hij zelf al 10 jaar ervaring had opgebouwd in de sector van brandveiligheid. “Ondernemers kunnen op ons rekenen voor zowel actieve als passieve brandbeveiliging”, legt Meysmans uit. “Onder actieve brandbeveiliging vallen onder meer branddetectiecentrales, noodverlichtingen, draagbare brandblusapparaten en RWA-systemen. Passieve brandbeveiliging verwijst naar branddeuren, doorvoeringen en compartimenteringen.” 

Dewofire verzekert de brandveiligheid bij zo’n 4.500 klanten in België. “Dat kunnen kleinere kmo’s zijn, maar ook heel grote bedrijven, zoals Pfizer in Puurs en andere grote industriële ondernemingen. Ook stadsbesturen zitten in de portefeuille. Antwerpen en Brugge werken bijvoorbeeld al 8 jaar samen met Dewofire. We zijn dan ook het grootste erkende brandbeveiligingsbedrijf van West- en Oost-Vlaanderen. We stellen 30 mensen tewerk en werken vanuit 2 locaties, in Marke en Wilrijk, om zo een ruim gebied te kunnen coveren.” 

In ons land zijn er elk jaar 10.000 branden. Het is dus absoluut de moeite om daar voldoende aandacht aan te besteden.

Devy Meysmans

De brandweer maakt bij nieuwe projecten een brandpreventieverslag op, waarin ze adviseert wat er allemaal voorzien moet worden in een bepaald gebouw. “Wij werken dat dan uit naar de normeringen: wat moet waar geplaatst worden volgens de Regels van Goed Vakmanschap Brandveiligheid (RGV) en wetgeving, zoals het KB van 2014 en KB basisnormen (CODEX). Alles wat we installeren, onderhouden en keuren wij jaarlijks.” 

Eigen merk

“Dat we branddetectie en brandbeveiliging van a tot z in handen nemen is onze grootste troef”, zegt zaakvoerder Meysmans. “Er zijn andere spelers op de markt die bijvoorbeeld enkel brandblussers leveren maar geen noodverlichting of branddeuren, of omgekeerd. Bij ons kunnen bedrijven terecht voor een totaalpakket.” Dewofire heeft ook een eigen merk van branddetectie- installaties. “Daarin hebben we onder meer slimme branddetectiecentrales met smart componenten met open software. Die software biedt de mogelijkheid om storingen vanop afstand uit te lezen.” 

Brandbeveiliging vraagt wel wat investering en inspanning. “In ons land zijn er elk jaar 10.000 branden. Het is dus absoluut de moeite om daar voldoende aandacht aan te besteden. Ik heb Dewofire ook opgericht uit persoonlijke overtuiging. Wij voorkomen dat branden menselijke en materiële schade aanrichten. Elke keer dat we een bedrijf veiliger kunnen maken, ben ik daar echt blij om.” (JM - Foto Kurt)

www.dewofire.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie