Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De Estafette: Alexander Vanlerberghe

De Estafette: Alexander Vanlerberghe

  • 23/02/2024

Alexander Vanlerberghe is CEO van Aqualex.

Alexander Vanlerberghe

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“We hebben een duidelijke visie dat in 2030 iedereen kraanwater zal drinken, altijd en overal. Met die visie probeer ik iedereen binnen het bedrijf te coachen om dat doel te behalen. Vrijheid van ondernemen binnen het bedrijf vind ik zeer belangrijk, het is één van de redenen waarom ik destijds zelf met AQUALEX ben gestart.” 

Naar wie kijk je op en waarom? 

“Naar onze ‘amigeau’s’ bij AQUALEX. We zijn al jaren een (h)echt groeibedrijf en dat eist veel flexibiliteit, ambitie en aanpassingsvermogen van iedereen. Ik ben er trots op om te zien hoe snel en effectief ons team zich telkens opnieuw aanpast en klaarmaakt voor verdere groei.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk? 

“Sinds vorig jaar ben ik enorm aan het fietsen. In de vrije natuur het hoofd leegmaken en weer opvullen met nieuwe frisse ideeën werkt nogal verslavend.” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers? 

“‘Good To Great’ van Jim Collins toont aan waarom sommige bedrijven kunnen excelleren en welke hun succesfactoren zijn. ‘Netflix, No Rules Rules’ van Reed Hastings en Erin Meyer trekt je uit je comfortzone en toont een extreme vorm van vrijheid binnen het hrbeleid. ‘The Culture Map’ van Erin Meyer is een must-read om internationaal te ondernemen. Ze lezen stuk voor stuk erg vlot.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom?

“Aan Mitch De Geest van Citymesh in Oostkamp. Ik vind het bewonderenswaardig hoe hij als relatief nieuwe speler kansen creëert in een snel veranderende markt, en dat hij daarbij zó snel kan opschalen. Hij is een fantastisch groeiverhaal aan het schrijven.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie