Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vintecc is klaar voor internationale groei

Vintecc is klaar voor internationale groei

  • 09/02/2024

“We willen de drempel voor technologie en AI verlagen” 

Vintecc, de Roeselaarse specialist in AI- en softwareoplossingen voor machinebouwers en productiebedrijven, blijft groeien en zoekt ook steeds meer het buitenland op. Een bijkomend kantoor in Gent, extra medewerkers en een nieuwe business developer/ marketeer zijn cruciale stappen op dat groeipad. Want het potentieel is groot. “AI en technologie zijn geen ver-van-jebed- show. Je kunt het ook in je eigen bedrijfscontext inzetten, zelfs zonder er alle details van te kennen”, vertellen Vincent Theunynck en Karel Viaene.

Vintecc is klaar voor internationale groei Vincent Theunynck en Karel Viaene

Na de oprichting in 2016 groeide Vintecc jaarlijks met gemiddeld 30%, er kwamen kantoren bij in Leuven en Delft en het team groeide uit tot 45 medewerkers. De klantenportefeuille bevat industriële topbedrijven uit uiteenlopende sectoren zoals Agristo, Movu Robotics, DEME en Daikin. “We hebben al die jaren continu te weinig capaciteit gehad. Machines slimmer maken en optimaliseren op het vlak van energie, kosten besparen en sneller nieuwe innovaties in de markt zetten: dat valt nooit stil. Een tweede groeidynamiek is dat naast onze oplossingen op maat we sinds dag één ook eigen producten ontwikkelen. Die zijn nu matuur en we voelen een enorme tractie op internationaal vlak, want die producten zijn schaalbaar. Jochen Van Lysebettens is erbij gekomen om die producten – waar grote klanten al licenties voor betalen – nog meer in de markt te zetten.” 

Wij luisteren naar de klant, kennen de processen en de machines, en zetten AI niet als doel maar als middel in.

Vincent Theunynck en Karel Viaene

Machines trainen 

Vintecc levert infrastructuur die machines connecteert en almaar slimmer maakt, via life long learning. “Denk aan een Tesla die plots een software-update krijgt en weer iets meer kan. Bij productiemachines of -processen verzamelen we data (cijfers, beelden), we labelen die en trainen de machines om betere modellen te ontwerpen. We kunnen in onze cases met de basis van onze producten voor 80 à 90% de noden afdekken. De rest zijn toevoegingen op maat van de klant, die door de klant zelf, een integrator of onze projectteams geïmplementeerd kunnen worden. Het voordeel is dat we machinebouwers en productiebedrijven heel breed kunnen ontzorgen en vertrekken van de link tussen business en technologie. Daarbij bieden we een end-toend oplossing, van kwaliteitsinspectie over IoT en data-analytics tot simulaties en autonome systemen.” Momenteel valt er aan de AI-hype niet te ontkomen. “Wij durven echter zeggen dat AI misschien maar 20% uitmaakt van een project. Met synthetische data – die automatisch gegenereerd en gelabeld worden – vangen we de 2 grootste kosten van een AI-project op. Door daar keihard op in te zetten en dat te combineren met onze andere competenties, zijn wij voor onze klanten een onestopshop. Met de komst van Chat GPT beseft iedereen de kracht van AI en het feit dat men er mee bezig moet zijn. Maar de vraag is: hoe kun je het werkbaar maken in je eigen context? Het kost tijd, en een bedrijf heeft niet meer de mogelijkheden om al die technologie zelf nog te absorberen. Wij luisteren naar de klant, kennen de processen en de machines, en zetten AI niet als doel maar als middel in.” (SD - Foto DD)

www.vintecc.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie