Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Streamingspecialist Streamovations koploper in België en Nederland

Streamingspecialist Streamovations koploper in België en Nederland

  • 09/02/2024

“We creëren transparantie in steden en gemeenten”

Het Veurnse Streamovations, specialist in streamingdiensten, is koploper in België en Nederland. Recent sloot het bedrijf een samenwerkingsverband met het Engelse VP-AV. Daarmee breidt het zijn werkterrein fors uit.

Streamingspecialist Streamovations koploper in België en Nederland John Vanhoucke

Zaakvoerder John Vanhoucke zette zijn eerste stappen in de streamingwereld toen het internet zijn intrede maakte. Lang voor YouTube bestond, streamde hij voor het eerst een I Fiamminghi-concert live. Hij kwam in contact met het Europees Parlement, waar de zittingen in 24 talen moesten worden vertaald. Het proces was volgens hem voor verbetering vatbaar. Hij richtte daarom in 2009 Streamovations op. Al snel maakten onder andere het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Raad van Europa gebruik van de diensten van de Veurnse onderneming. 

Streamovations focust altijd op de software voor de streaming en zoekt technologische oplossingen die de klant van a tot z verder helpen. “Het grote voordeel om voor grote instellingen te werken is dat de technologie ook veel wordt gebruikt en de software steeds beter ontwikkeld raakt. De coronacrisis heeft het hele groeiproces nog versneld omdat streaming steeds meer ingeburgerd raakte”, vertelt John Vanhoucke. Ondertussen werkt Streamovations voor een 50-tal steden in Vlaanderen. 

Stabiliteit en service 

“Het doel van onze diensten is om de publieke bestuursorganisatie volledig transparant te maken voor het grote publiek. Iedereen kan tegenwoordig zoeken naar bepaalde onderwerpen die tijdens gemeenteraden of andere zittingen aan bod komen. In Nederland is streaming van politieke zittingen al langer verplicht in het kader van zogenaamd deugdelijk bestuur. Daardoor zijn er ook meer spelers op de Nederlandse markt. Toch konden wij onze plek in deze gesatureerde markt veroveren. We maken het verschil tegenover de concurrentie op het vlak van stabiliteit en service. Onze software EncoderStudio heeft zijn diensten al bewezen en wordt continu verbeterd dankzij ons team van een zestal medewerkers. Door onze samenwerking met de Europese instellingen worden wij voortdurend tot het uiterste gedreven. We zoeken altijd naar de beste oplossing voor de klant en zijn ook steeds bereikbaar.” 

Dankzij tekst en sprekersdata wordt het kinderspel om video’s te doorzoeken op allerhande zoektermen.

John Vanhoucke

“We kregen recent de vraag van het Engelse bedrijf VP-AV, dat audiovisuele materialen levert aan steden, gemeenten, rechtbanken enz. Zij zorgen voor de verkoop en de ondersteuning van ons systeem, wij focussen ons op software development. Ondertussen integreerden we ook de nieuwe live ondertitelingsmodule van Microsoft waarmee we bijeenkomsten ondertitelen en automatisch notulen verzorgen in verschillende talen. Dankzij de tekst en de sprekersdata wordt het kinderspel om video’s te doorzoeken op allerhande zoektermen. Op die manier creëren we een gigantisch archief. In een volgende fase willen we ook een soort stempel in de video’s voorzien zodat men weet dat alle tekst en beeld authentiek is.” 

Hij besluit: “Naar de toekomst toe willen we vooral rustig verder groeien met ons kleine maar krachtige team. We zijn ondertussen 15 jaar bezig en willen graag op die manier verder evolueren.” (FL) 

www.streamovations.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie