Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Stikstofdecreet: “nog werk aan de winkel”

Stikstofdecreet: “nog werk aan de winkel”

  • 09/02/2024

Het Vlaams Parlement heeft na lange tijd een stikstofdecreet goedgekeurd. Daarmee werd – althans voorlopig – een einde gemaakt aan de feitelijke vergunningenstop in Vlaanderen. Voka - Kamer van Koophandel West- Vlaanderen bedankt de Vlaams Parlementsleden van de meerderheid en de Vlaamse regering voor hun verantwoordelijkheidszin. Tegelijk is er nog veel werk aan de winkel.

“Verschillende economische actoren – van industrie, bouw- en landbouwbedrijven – hebben weer zicht op een werkbaar vergunningenkader, dat op korte termijn rechtszekerheid biedt voor belangrijke investeringen. Op langere termijn is het echter maar de vraag of dit decreet voldoende rechtszekerheid biedt en of het zal standhouden, gezien het recente kritische advies van de Raad van State die de bestaande Europese wetgeving strikt interpreteert”, klinkt het bij Voka West-Vlaanderen. 

“Deze juridische oplossing voor het stikstofprobleem zal dus geen schoonheidsprijs winnen, maar het is vandaag het hoogst haalbare. De Vlaamse regering kon in het verleden sneller en zorgvuldiger hebben gehandeld, maar de huidige situatie liet weinig andere opties toe. Op dit moment zou elk alternatief voor dit decreet de Vlaamse economie met een onoverzienbare schade opzadelen. Er moest nu gehandeld en gestemd worden, ondanks de imperfectie van dit decreet”, vat Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen samen.

Meer info kan je hier vinden.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie