Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Maarten Degryse (Thailand): “Aziaten zijn minder direct in de communicatie”

Maarten Degryse (Thailand): “Aziaten zijn minder direct in de communicatie”

  • 09/02/2024

Maarten Degryse is Chief Financial Officer bij Linfox International Group, het grootste logistieke bedrijf in privébezit in Azië-Oceanië. Voordien werkte hij bij APM Terminals, waar hij verantwoordelijk was voor de financiële operaties van zo’n 20 entiteiten in het Midden-Oosten en Azië.

Maarten Degryse (Thailand): “Aziaten zijn minder direct in de communicatie”

Al sinds 2001 woon ik in het buitenland, eerst in Vietnam en nu in Thailand. 

Ik ben momenteel de groep-CFO voor Linfox International Group. Voor mijn huidige locatie zijn een werkvergunning en een visum nodig. Met hulp van het bedrijf duurde dat om en bij de 2-3 maanden. Er zijn verschillende Kamers van Koophandel en Belgische verenigingen.

Ik kan verschillen op de werkvloer moeilijk vergelijken, want ik heb eigenlijk maar een hele korte tijd in mijn carrière in België gewerkt. 

Maar vergeleken met Europeanen zijn Aziaten in elk geval minder direct in de communicatie. Er zijn ook meer lagen en dus meer hiërarchie in bedrijven. Bij benoemingen en promoties weegt ervaring in het bedrijf (en de relatie met de baas) soms zwaarder door dan performantie.”

Onze kinderen gaan hier naar een internationale school en die hebben best veel activiteiten. 

Veel van de weekends zijn gevuld met sport of andere activiteiten van de kinderen. Andere weekends en korte vakanties spenderen we aan zee, of doen we citytrips.

Wat ik mis uit België? De usual: familie, vrienden, bier en frieten. 

Maar in Thailand komen we zeker ook niets tekort. Het eten is hier ook lekker (net als het weer!). Tegenwoordig kun je ook heel veel Belgische bieren in de supermarkt vinden.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie