Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Invisto ontwikkelt interfaces voor digitale producten

Invisto ontwikkelt interfaces voor digitale producten

  • 09/02/2024

“Complexiteit van engineering vertalen naar gebruiksvriendelijke software” 

Hoe zorg je ervoor dat vernuftige, ingewikkelde technologie voor iedereen toegankelijk wordt? Het antwoord schuilt in user interfaces die iedereen kan gebruiken. Het omzetten van vaak erg complexe programma’s naar een vlot hanteerbaar systeem is de kernactiviteit van Invisto. Het team rond Bob Messiaen werkt technologieonafhankelijk en groeit onder meer sterk door mond-tot-mondreclame.

Invisto ontwikkelt interfaces voor digitale producten Bob Messiaen

Bob Messiaen was al een tijdje als freelancer actief in deze heel specifieke nichemarkt. “Het idee om deze activiteit vanuit een eigen bedrijf te gaan doen, begon 2 jaar geleden te rijpen en kreeg in 2023 concreet vorm”, legt hij uit. “Het grote verschil met vroeger is dat klanten mij toen vooral als een tijdelijke werkkracht beschouwden, die gedurende een periode uitsluitend bij hen actief was. Nu zijn we uitgegroeid naar een partner die ook van op afstand heel nuttig werk kan verrichten.” 

We zorgen ervoor dat onze oplossing volledig opgaat in het initiële product.

Bob Messiaen

Wat Invisto doet, klinkt eenvoudig, maar is dat allerminst. “Vanuit mijn ervaring in de R&D-wereld weet ik dat ingenieurs vaak ontzettend straf zijn in het ontwerpen van snelle machines, innovatieve concepten en andere vernuftige systemen, maar dat de vertaling naar een gebruiksvriendelijke grafische omgeving niet hun stokpaardje is. Het transformeren van iets heel complex naar een vlot toepasbaar en gebruiksvriendelijk product, is vaak een huzarenstukje. Als de klant ons carte blanche geeft, programmeren we bij voorkeur in Qt, omdat dit een heel performante oplossing is. Toch pinnen we ons daar niet op vast: we werken technologieonafhankelijk en kunnen de ontwikkeling van innovatieve apps en software op maat voor aanraakschermen, desktop en mobiele toestellen ook via andere systemen uitwerken.” 

Toepassingen 

Invisto werkte onder meer al oplossingen uit voor medische apparatuur (draagbare scantoestellen, beademingssystemen,…), machinebouw en zelfs militaire toepassingen (zoals de vuurcontrole van kanonnen op militaire voertuigen). “Doorgaans gaat het om technisch erg geavanceerde toestellen. Onder meer dankzij de vrij snelle groei, werk ik intens samen met 2 freelancers. Nieuwe klanten leren ons kennen via mond-tot-mondreclame en via onze actieve promotie op LinkedIn.” 

Tot nu toe is Invisto quasi uitsluitend in België actief. “Niets sluit uit dat we op termijn ook voor Noord-Franse, Nederlandse en Duitse klanten aan de slag gaan. Uiteindelijk zijn we vrij uniek in wat we doen. Uiteraard bestaan er nog andere bouwers van interfaces, maar die focussen zich vooral op mobiele apps. Onze expertise over engineering en embedded software-kennis maakt het mogelijk heel diep met onze klanten mee te denken en dat te vertalen naar vlot toepasbare, technische software. We zorgen ervoor dat onze oplossing volledig opgaat in het initiële product en eigenlijk onzichtbaar is, vandaar ook onze bedrijfsnaam (‘invisible technology’)”, besluit Bob, die enthousiast deelneemt aan het Bryo-traject bij Voka. (BVC - Foto Kurt) 

www.invisto.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie