Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Interieurbouwer Wilfra Waregem breidt productieruimte uit voor hoger werkcomfort

Interieurbouwer Wilfra Waregem breidt productieruimte uit voor hoger werkcomfort

  • 09/02/2024

“In onze business is vertrouwen allesbepalend”

Het bouwen van topinterieurs en -keukens vergt veel menselijke expertise en een erg hoge afwerkingsgraad. Het zijn 2 troeven waar Wilfra Waregem intussen al bijna 60 jaar over beschikt. De familiale kmo uit Waregem geniet veel respect in het topsegment van de markt en onderstreept dat nu met extra investeringen in de verbetering en uitbreiding van de productieruimte. “Groeien is geen doel op zich, maar een logisch gevolg van de kwaliteit die we leveren”, zegt zaakvoerder Stephen Fraeye.

Stephen Fraeye Interieurbouwer Wilfra Waregem breidt productieruimte uit voor hoger werkcomfort

In 1965 stond Felix, grootvader van huidig zaakvoerder Stephen Fraeye, mee aan de doopvont van de familiale schrijnwerkerij. De zaak kwam later in handen van Jozef Fraeye en 20 jaar geleden nam Stephen de fakkel over. “We kenden een eerste groeispurt toen de witte formicakeukens erg populair waren. Omdat we niet de dertiende keukenbouwer in het spreekwoordelijke dozijn wilden worden, zijn we intenser gaan samenwerken met interieurarchitecten om totaalinterieurs te produceren. Dat is de goede keuze gebleken: sindsdien zijn we actief in het hogere segment. Vandaag telt ons team een 20-tal mensen, bestaande uit eigen interieurarchitecten, productiearbeiders en monteurs. Naast West- en Oost-Vlaanderen, bedienen we ook veel Brusselse klanten. Ook vanuit Noord-Frankrijk stijgt de vraag, omdat de Belgische meubel- en kastenmaker nu eenmaal meer kan dan zijn Franse collega. Een zijsprongetje naar een prestigieus buitenlands project slaan we evenmin af”, legt Stephen uit. 

Tijdens de coronajaren beleefde Wilfra een enorme boost. “Met enkele mensen erbij, slaagden we er toen in om onze omzet met 40% te laten stijgen. Vanzelfsprekend heeft zo’n stijging een invloed op de workflow. Bijgevolg hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt om al onze denk- en productieprocessen in vraag te stellen. Eén keer per maand zitten we samen met onze medewerkers en de specialisten van Alnus om onze workflow bij te sturen en te optimaliseren. Vaak gaat het om kleine details die een groot verschil maken. Dat leidt op de werkvloer tot nog meer structuur, wat het werken aangenamer én efficiënter maakt.” 

Onze doelgroep geeft niet toe op kwaliteit en een hoogwaardige afwerking.

Stephen Fraeye

Stephen Fraeye beseft maar al te goed hoe belangrijk menselijk kapitaal is. “Tegenwoordig duren gesprekken met sollicitanten langer dan die met klanten”, vertelt hij. “We doen er dan ook alles aan om onze medewerkers de best mogelijke omstandigheden aan te bieden. Zo hebben we enkele jaren geleden al geïnvesteerd in een hoger dak met lichtkoepels, moderne ledverlichting en een performanter afzuigsysteem. Apparatuur om materialen te liften of te kantelen, verhogen de ergonomie. Ook het automatisch platenmagazijn, de volautomatische kantenlijmer en een CNC-machine blijken al jaren echte aanwinsten.” 

Klik 

Hoewel de concurrentiegraad is verhoogd, kan Wilfra nog altijd een mooi gevuld orderboekje met tot de verbeelding sprekende realisaties voorleggen. “Als mensen voor ons blijven kiezen, doen ze dat in eerste instantie voor het vertrouwen en de ontzorging. Iedereen biedt kwaliteit en service, maar er moet vooral een klik zijn. Wij bieden onze klant een klankbord aan en gieten al zijn wensen in een uniek en gepersonaliseerd concept, vrij van zorgen. Per slot van rekening gaat het om aanzienlijke budgetten. We hebben het geluk dat onze doelgroep niet toegeeft op kwaliteit en een hoogwaardige afwerking in functie van de huidige duurzaamheidseisen. Dat neemt niet weg dat we een goede risicospreiding belangrijk vinden. We werken 40% voor particulieren, 30% voor (interieur) architecten en 30% voor projectontwikkelaars. Zo hebben we de laatste jaren onder meer projecten als One Broel Kortrijk, de Waterfront-torens en Parc-o-Sud in Waregem van een hoogwaardig interieur mogen voorzien.” (BVC - Foto’s Kurt) 

www.wilfra.be

De toekomst 

Om omvangrijke projecten ook in de toekomst aan te kunnen, voorziet Wilfra Waregem een uitbreiding van de productieruimte met 2.600 m². “Als alle papieren in orde zijn, willen we na de zomervakantie beginnen bouwen en begin 2025 de extra hal in gebruik nemen, met een extra CNC-machine en een uitbreiding van de bestaande lak- en spuitafdeling. Dat zal leiden tot een nog betere werkorganisatie, een verhoogd werkcomfort en -plezier. In combinatie met 5 nieuwe mensen zal ons dat in staat stellen onze groei in het high end-segment te bestendigen. We kijken in elk geval hoopvol en met veel goesting naar de toekomst.”

Stephen Fraeye Interieurbouwer Wilfra Waregem breidt productieruimte uit voor hoger werkcomfort

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie