Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Galloo neemt 2 Noord-Franse bedrijven over

Galloo neemt 2 Noord-Franse bedrijven over

  • 09/02/2024

Galloo, recycleur van ferro- en non-ferrometalen, heeft 2 ondernemingen overgenomen: Nicolay Fils (regio Calais) en Demofer (regio Rouen).

Galloo neemt 2 Noord-Franse bedrijven over

De site in Calais heeft een oppervlakte van 22.792 m2 en die in Rouen van 8.000 m2. De strategische ligging van Nicolay Fils en Demofer trok de interesse van Galloo, aangezien beide bedrijven zich bevinden in regio’s met veel industriële activiteit. Galloo Rouen ligt bovendien vlakbij de Seine, wat perspectieven biedt naar transport van materialen over water en zo het aantal vrachtwagentransporten kan doen afnemen. Beide sites waren voorheen ook familiebedrijven, meteen één van de redenen waarom ze Galloo kozen om hun activiteiten voort te zetten. 

De Belgische groep zal de recyclageactiviteiten voortzetten op de 2 sites, waar jaarlijks in totaal 23.000 ton materiaal wordt verwerkt. De overnames passen in het lopende investeringsplan van Galloo en verzekeren haar bevoorrading van recycleerbare materialen. Het bedrijf verwelkomt dankzij deze overnames 12 nieuwe ‘Gallooisten’ en heeft nu 780 mensen in dienst in Hauts-de-France, België en Nederland.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie