Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De Estafette: Julie Lietaer

  • 09/02/2024

Julie Lietaer is CEO European Spinning Group.

De Estafette: Julie Lietaer

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“Ik ben van nature een creatief en verbindend persoon. Ook in het bedrijf ben ik vaak de innovator of de challenger die de mensen aanzet en motiveert om oplossingen te zoeken en op een nieuwe manier naar product of markt te kijken. Tegelijk zie ik mezelf wel als toegankelijk en authentiek voor iedereen, van de arbeider op de vloer tot het hoogste bestuur.” 

Naar wie kijk je op en waarom?

“Alle ondernemers die er in deze moeilijke tijden voor kiezen om ‘deure te doen’ en zich dagelijks inzetten om hun medewerkers stabiliteit te geven in deze woelige tijden. Niet opgeven, ook al is het lastig.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk? 

“Met familie en vrienden genieten van lekker eten en een goeie babbel is zalig. Om mij te ontspannen lees ik heel graag boeken over heel uiteenlopende topics. Dat kunnen boeken over gezondheid, filosofie, management, politiek of een goeie thriller zijn.” 

Welk boek is een mustread voor ondernemers? 

“Dat is ‘The Customer Leader’ van Rudy Moenaert. Het ligt op mijn bureau met post-its en fluo aantekeningen. Het boek gaat over welk leiderschap er nodig is om een klantgerichte organisatie te bouwen. Daarnaast gaat het over transformatie en hoe je verschillende visies in een organisatie op een pragmatische manier kan aligneren.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Aan Alexander Vanlerberghe. Hij is een goeie vriend, maar vooral een ondernemer pur sang voor wie ik oprechte bewondering heb, gezien hij vanaf nul een prachtig bedrijf en team uitbouwde. Ik zeg hem dat te weinig, vandaar.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie