Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • CloudPiling wil marktleider worden in Benelux

CloudPiling wil marktleider worden in Benelux

  • 09/02/2024

“Besparing tot 30% dankzij onze stabiliteitssoftware” 

Nog geen 4 jaar na de start is CloudPiling uit Brugge goed op weg om het luik stabiliteit in de bouwwereld drastisch te veranderen. Maar de markten verschillen sterk. “In Nederland waren ze 3 jaar geleden al overtuigd dat digitalisering en de opbouw van een database de toekomst is. In België is het soms crazy hoe bepaalde processen nog georganiseerd worden”, vertellen Michelle Vanhove en Thomas Zwaenepoel.

CloudPiling wil marktleider worden in Benelux Michelle Vanhove en Thomas Zwaenepoel

CloudPiling maakt stabiliteitssoftware voor alles wat gerelateerd is aan ondergrondse bouwwerken: grondkeringen en paalfunderingen. “Daarnaast hebben we nu ook een product voor sonderingsbedrijven, om de samenwerking tussen het stabiliteitsontwerp en het grondonderzoek te optimaliseren. Waar we in het begin enkel focusten op diepfunderingsbedrijven, hebben we onze doelgroep verbreed. Nu zijn ook studiebureaus als BM Engineering (civiele afdeling - Stranger) en Establis (grote residentiële projecten) klant. Ook industriebouwers zien brood in het optimaliseren van diepfunderingen via de tool CloudPiling. Willy Naessens is klant van het eerste uur en Beeuwsaert Construct stapte vorig jaar mee.” 

Aanbod gedifferentieerd 

“Om die verbreding te kunnen realiseren, hebben we ons aanbod gedifferentieerd. Van 3 uitgebreide pakketten naar een à la carte bedrijfsplatform op basis van de noden en wensen van de klant. Geen overkill meer, enkel de gewenste functionaliteiten worden geactiveerd. We hebben geluisterd naar de markt en ons daarop aangepast. Het unieke aan de software is dat we alle ontwerpprocessen in 1 tool integreren, waardoor herhalende berekeningen sterk verminderd worden en de kans om economisch te ontwerpen vele malen vergroot wordt. Gemiddeld wordt er daardoor 30% beton en staal bespaard, wat niet enkel de kostprijs maar ook de CO2-uitstoot positief beïnvloedt.” 

Het oorspronkelijke plan om snel te schalen, bleek geen sinecure. “Elk land heeft zijn eigen werking, eigen regelgeving en aansprakelijkheid, en ook de grondopbouw verschilt. Daarom ligt onze focus nu op verdere marktpenetratie in de Benelux. In Nederland waren bedrijven zélf al actief bezig met de vraag of ze intern een digitaliseringshub zouden opzetten of een partner zoeken. We kwamen er net op tijd. De Belgische bouw is daarentegen conservatief en moeilijker wendbaar, zeker op het gebied van digitalisering. Achteraf bekeken waren we hier te vroeg. Gelukkig is dat nu aan het keren.” (SD - Foto MVN) 

https://www.cloudpiling.com/nl

Veel ideeën 

Dat de software van CloudPiling de juiste snaar raakt, bleek uit de tweede plaats bij de Cobouw Awards, de prestigieuze Nederlandse bouwprijzen. “Onze concurrenten voor de digitaliseringsaward waren bedrijven met honderden medewerkers. We zijn content op wat we gerealiseerd hebben, na slechts 1,5 jaar commercieel bezig te zijn. Maar dat betekent niet dat we er zijn. Het borrelt van de ideeën dus we zijn nog even zoet.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie