Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Brighteye lanceert nieuwe software

  • 09/02/2024

“Klanten kunnen zo IT/OT-systeemverstoringen vermijden” 

Softwarebedrijf Brighteye lanceert software die de gezondheid van de infrastructuur en applicaties op de productievloer bijhoudt. “Waar we onze klanten al konden helpen om te gaan met externe storingen, kunnen we nu ook problemen monitoren en voorkomen die voortkomen uit IT/OT-systeemverstoringen. Op die manier kunnen we proactief productiestilstand tegengaan”, zegt Niels Colson, die recent startte als co-CEO naast Lieven Decorte, eigenaar en architect van het Momentum Platform.

Brighteye lanceert nieuwe software Niels Colson

Brighteye uit Ardooie biedt een modulair MOM Platform aan dat bestaat uit een Manufacturing Execution Systeem, Warehouse Management Systeem, Quality Management Systeem en Advanced Planning en Scheduling. Daarmee helpt het productiebedrijven verdergaand te automatiseren door te digitaliseren op fabrieks- en groepsniveau. “Productieverantwoordelijken kunnen op die manier ook analyseren waar processen geoptimaliseerd kunnen worden”, legt Niels Colson uit. “Meten is immers weten. Momentum verzamelt ook heel veel data om efficiënter te produceren en de energieconsumptie te optimaliseren. Verder levert onze software ook digitale werkinstructies in productieomgevingen, op het moment dat de medewerker die specifieke instructie nodig heeft, in zijn of haar eigen taal. We bundelen heel veel functionaliteiten standaard in één MOM-Platform, waardoor dus bijna geen maatwerk nodig is bij de implementatie. Daardoor kunnen we de onderhoudbaarheid van het platform garanderen aan onze klanten.” 

De Momentum Monitoring-functie houdt de gezondheid van de infrastructuur en applicaties op de werkvloer van de klant bij.

Niels Colson

Het bedrijf ontwikkelde nu de Momentum Monitoring-functie. Die houdt de gezondheid van de infrastructuur en applicaties op de werkvloer van de klant bij. “Het legt verschillende belangrijke prestatie-indicatoren vast, zoals CPU-belasting en geheugenverbruik, en bewaakt interne gebeurtenissen zoals timing, verzoeken per seconde en queues in Momentum. Tot slot waakt Momentum Monitoring ook over afhankelijkheden zoals printing, productieapparatuur of zelfs de SQL-server. Dat alles wordt gevisualiseerd in overzichtelijke dashboards met de mogelijkheid om notificaties te versturen wanneer afwijkingen worden gedetecteerd of bepaalde drempelwaarden worden overschreden”, klinkt het. 

Systeemgezondheid 

“Deze functie wordt gratis beschikbaar voor klanten en stelt gebruikers van onze software in staat om de systeemgezondheid van hardware, timings en fouten op de productievloer te monitoren en proactief te beheren. Het is bovendien mogelijk om alarmen en triggers in te stellen om op de hoogte te blijven van al deze gezondheidscontroles en een melding te ontvangen als er iets fout gaat of herinneringen in te stellen wanneer er bijvoorbeeld onderhoud moet gebeuren aan de database. Op die manier kunnen we proactief productiestilstand tegengaan”, vertelt Niels Colson. 

Brighteye werd opgericht in 2003 en telt een 60-tal werknemers. Klanten van Brighteye zijn vooral werkzaam in de voedingssector, zoals Dicofoods, Poco Loco (nu Paulig), Mulder Natural Foods, TrouwNutrition, Guylian, Godiva, Farm Frites en McCain. (JM - Foto Kurt) 

www.brighteye.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie