Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Overname biedt Project Zero extra perspectieven

Overname biedt Project Zero extra perspectieven

  • 26/01/2024

“Anticiperen op consolidatie in de markt” 

Project Zero, een belangrijke speler in de b2b-distributie van materiaal voor fotovoltaïsche installaties in Vlaanderen, is sinds begin december een onderdeel van Ecostal Group. Voor het team rond Jan Cieters biedt de krachtenbundeling mogelijkheden om het assortiment uit te breiden en in te zetten op schaalvergroting.

Overname biedt Project Zero extra perspectieven

Project Zero bestaat sinds 2009. De in Waregem gevestigde verdeler van apparatuur voor hernieuwbare energie kwam in 2020 in handen van Jan Cieters. “We zijn actief in België en Nederland, waar we de markt bedienen met een compleet assortiment. Dat bestaat uit zonnepanelen, omvormers, batterijen, elektrische laadpalen en ledverlichting. We organiseren ook trainingen van nieuwe producten voor onze professionele installateurs. Dat doen we met een team van 13 mensen.” 

Ecostal, dat opereert vanuit Soumagne, focust zich op 3 activiteiten: distributie van fotovoltaïsche apparatuur en laadpalen; recyclage van fotovoltaïsche toestellen; engineering, ontwerp en installatie van zonnestructuren en carports. Op die manier helpt het de Belgische en Franse markt om in te zetten op de energietransitie. “Onze activiteiten zijn heel complementair”, weet Jan Cieters. “Ecostal zal zich blijven richten op Wallonië, Frankrijk en Luxemburg, bij Project Zero zijn dat Vlaanderen en Nederland. Dankzij deze overname kunnen we onze toekomst verbinden aan de marktleider in Franstalig België. Zo kunnen we nieuwe opportuniteiten creëren voor onze klanten, leveranciers en de eindgebruiker.” 

Nuluitstoot 

Als gespecialiseerde groothandel legt Project Zero zich toe op maatwerk. “CO2-neutrale energieconcepten staan daarbij centraal. Die nuluitstoot willen we voor onze klanten helpen realiseren op 5 manieren: de productie van zonne-energie, het opslaan van die energie in batterijen, energiebeheer met slimme domotica, gestuurd energieverbruik voor elektrische wagens via laadpalen, en het beperken van stroomconsumptie door energiebesparende ledverlichting. Die handvol pijlers helpt onze klanten om te bouwen aan smart green buildings.” 

De technologie zal nog verder groeien, maar daar mag je niet op wachten om te investeren in intelligent energiebeheer.

Jan Cieters

Naast het hoofdkwartier in Waregem, heeft Project Zero ook een filiaal in het Nederlandse Zoeterwoude. “Onze webshop is populair geworden bij installateurs, die hem vlot gebruiken voor de aankoop van specifieke producten. Steeds meer mensen beseffen dat streven naar zero-emissie cruciaal is, maar vooral op het vlak van energiebeheer kunnen we nog veel leren. Dat gaat verder dan domotica waarbij je via een app bijvoorbeeld je verwarming of verlichting in- en uitschakelt. We gaan dus nog volop verder inzetten op onze baseline, namelijk energiemanagementsystemen.”

De markt van hernieuwbare energie fluctueert sterk. “Er verandert veel op korte tijd. Dat is goed, omdat de middelen steeds beter worden. Toch maakt net dat het ook moeilijk om al 5 jaar vooruit te kijken. De technologie zal nog verder groeien, maar daar mag je niet op wachten om te investeren in intelligent energiebeheer”, besluit Jan Cieters. (BVC - Foto Kurt) 

portal.project-zero.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie