Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers 2 - nieuws over Oostendse Havengemeenschap, Titeca, IGW Oostkamp, VTI Brugge en Luchthaven Oostende

Ondernemers 2 - nieuws over Oostendse Havengemeenschap, Titeca, IGW Oostkamp, VTI Brugge en Luchthaven Oostende

  • 26/01/2024

Oostendse Havengemeenschap en Voka West-Vlaanderen slaan handen in elkaar 

De vereniging van de private havenondernemingen in Oostende, ook wel bekend als Oostendse Havengemeenschap of OPUA (Ostend Port Users Association), en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. De organisaties werkten al op ad hoc basis samen, maar nu wordt er een grote stap vooruit gezet in de samenwerking op socioeconomische dossiers. Vanaf nu zullen beide verenigingen met één stem en als één organisatie, namelijk ‘OPUA - Voka West-Vlaanderen’, naar buiten treden en zo de belangen van de Oostendse havenbedrijven nog beter verdedigen.

Oostendse Havengemeenschap en Voka West-Vlaanderen slaan handen in elkaar

Nieuwe CEO en managing partner voor Titeca pro accountants & experts 

De start van 2024 luidde bij Titeca pro accountants & experts ook de intrede van een nieuwe CEO en managing partner in. Jurka Vanthournout staat sinds 1 januari als CEO aan het hoofd van de accountancy- en expertisegroep. Zij volgt voormalig CEO Fabian Missinne na 7 jaar op. Naast Jurka staat nieuwe managing partner Bram Cornelis. “Enkel wanneer je als organisatie blijft vernieuwen, is er groei en evolutie mogelijk. Zo blijven wij sterk én onsterfelijk”, klinkt het.


IGW Oostkamp en VTI Brugge bouwen aan de toekomst 

Industrial Gears Watteeuw International uit Oostkamp en het VTI van Brugge organiseren al bijna 2 decennia werkplekleren. Ook dit jaar krijgen leerlingen de kans om het bedrijf van binnenuit te ontdekken. Om hen een praktijkgerichte en diepgaande leerervaring te bieden, krijgen ze 6 lessen op de werkvloer. Dit jaar ligt de focus onder andere op tandwielen en de bijbehorende processen voor duurzaamheid.  


386.000

In 2023 heeft Luchthaven Oostende-Brugge 386.000 passagiers verwelkomd, een stijging van 4,6% ten opzichte van 2022. De luchthaven zette ook belangrijke stappen op het vlak van vrachtvervoer, General Aviation en innovatie. “Te midden van wereldwijde uitdagingen bewijzen we elke dag opnieuw de economische meerwaarde die onze luchthaven biedt”, zegt CEO Eric Dumas.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie