Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Inotec installeert wereldwijd concepten op maat

Inotec installeert wereldwijd concepten op maat

  • 26/01/2024

Snel inspelen op de noden van de markt 

Zo’n 26 jaar geleden stapte Karel Dubois met zijn bedrijf Inotec de wereld van de inoxconstructies op maat voor de voedingsindustrie binnen, en iets later ook die van de waterzuivering. Sinds 15 jaar heeft hij met WaveSurfer een eigen product dat hij wereldwijd in de markt zet en eind dit jaar moet een gloednieuwe unit voor energieproductie op basis van wind, zon en waterstof klaar zijn voor wereldwijde export.

Inotec installeert wereldwijd concepten op maat Karel Dubois

Karel Dubois schreef zich na zijn studie als ingenieur elektromechanica in aan een business-school, een combinatie die hij achteraf als ideaal beschouwt om een bedrijf te leiden en om voor een internationale carrière te kiezen. Zijn firma in Merkem groeide in de loop der jaren uit tot een site van 9.500 m2 waar een 12-tal medewerkers actief zijn. De activiteiten kan je in 4 takken opsplitsen. 

“Het begon allemaal met inoxconstructies op maat voor de voedingsindustrie. We werken alles uit van de engineering tot en met de plaatsing. We hebben daarvoor alle kennis, materialen en productiemachines in huis. Onze specialiteit is dat we zeer snel kunnen leveren dankzij een eigen studiebureau, lasersnijmachines, lasergestuurde plooibanken, parelstraalcabine en vakmensen met jarenlange ervaring. We werken vooral met innovatieve bedrijven die veel investeren en snel groeien”, vertelt Karel Dubois. “Daarnaast zijn we ook actief in de waterzuivering, waar we zeer specifieke producten ontwikkelden die we via partnerships in de markt zetten in zowel Europa als het Midden-Oosten en Zuid-Afrika.” 

WaveSurfer 

15 jaar geleden lanceerde hij WaveSurfer, een eigen product in verschillende conceptvormen in de sport-, leisure en entertainmentsector. “Dit verhaal is echt mijn ding: verschillende concepten ontwikkelen en die wereldwijd verkopen en ter plaatse installeren, is wat ik het liefste doe. Het gaat niet enkel om vaste installaties maar ook mobiele units die we verhuren voor events en waarmee men kan wavesurfen en bodyboarden. Onze klanten zijn vooral hotels, resorts, family entertainment centers, aqua-, sport- en avonturenparken en eventbureaus, zowel voor privé- als overheidsinstellingen. Het is een sport die voor iedereen toegankelijk is, voor jong en oud, van recreatief en ludiek tot extreme sport. Je hoeft niet sportief te zijn en het is zeer snel aangeleerd. Via onze Wavesurf Trainingsacademy leiden we de instructeurs van onze klanten op. Wij nemen soms ook het operationele van hen over en doen ook aan co-investment.” WaveSurfer is een internationaal succesverhaal. “Onlangs hebben we een hub opgestart in Qatar om van daaruit Saudi-Arabië, de UAE, Koeweit en Oman te bedienen. In april bouwen we een eerste installatie in de USA. En binnenkort zullen er ter gelegenheid van de Olympische Spelen mobiele units geplaatst worden in Frankrijk.” 

Verschillende concepten ontwikkelen en die wereldwijd verkopen en ter plaatse installeren, is wat ik het liefste doe.

Karel Dubois

De vierde grote pijler van Inotec is momenteel in volle ontwikkeling. “Daarover kan ik nog niet zo veel zeggen. We configureren en testen grote units die op basis van wind, zon en waterstof energie kunnen opwekken. Het doel ervan is om volledig onafhankelijk te kunnen zijn van het elektriciteitsnet. Eind 2024 moeten de geïntegreerde units operationeel zijn, zodat we ook daarmee de wereld kunnen veroveren”, alsnog Karel Dubois. (FL - Foto FL)

www.inotec-ecs.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie