Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Alutechnic breidt uit in Oostkamp

  • 26/01/2024

“Meer ruimte en optimalisatie van workflow”

2 jaar na de overname door Rudy Peire zijn de gebouwen van Aluctechnic op industrieterrein Lieverstede in Oostkamp aan herindeling en uitbreiding toe. De nichespeler in de bouwwereld tekende recent een mooie groei op. “En ook al lijkt de sector misschien op een crisis af te stevenen, daarna kunnen we alleen maar opnieuw groeien.”

Alutechnic breidt uit in Oostkamp Rudy Peire

Alutechnic werd in 1982 opgericht door de Brugse familie Van Caillie, tot Yves Van Caillie bij gebrek aan opvolger in 2021 een overnemer zocht. Rudy Peire: “Ik onderneem zelf sinds 1992, eerst in engineeringprojecten, en in 1999 stond ik mee aan de wieg van een productie-unit voor kleurgranulaten voor het inkleuren van plastics. Nadat ik het bedrijf eind 2018 verkocht en nog 2,5 jaar de overdracht verzorgde, ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, iets echt kleinschaligs. Stilzitten is geen optie en ik heb nog voldoende horizon om iets te kunnen uitbouwen. In Alutechnic en de 3 medewerkers zag ik heel veel potentieel en dit is opnieuw een nichemarkt met heel wat mogelijkheden.” 

Uniek profiel

Alutechnic verdeelt enerzijds dichtingsprofielen van Trelleborg en Primo voor houten ramen en deuren en anderzijds aluminiumprofielen van het Duitse Bug voor hout-aluminium raamconstructies, vliesgevels en verandabouw. “In het gamma van Bug zit ook een aluminium raamdorpelgamma. Dat is een groeiende markt voor ons, om 2 redenen. Enerzijds hebben we door prospectie en het intens bewerken van die markt op 2 jaar tijd het aantal recurrente klanten zeer sterk uitgebreid. Maar anderzijds hebben we ook onze blik verruimd: naast raamproducenten zijn we nu ook voor gevelrenovatiebedrijven en andere bouwbedrijven actief. De steeds strengere verplichting om energetisch te renoveren wordt vaak opgelost door dikke buitenisolatie te plaatsen. Daardoor is de oude arduinen venstertablet niet meer diep genoeg en dan kun je er een alu raamdorpel over plaatsen. Met diverse toebehoren tillen we de kwaliteit van het systeem nog op, zoals eindstukken die uitzetting opvangen of de integratie van zonnescreens mogelijk maken. We ontwikkelden ook een uniek profiel dat de bevestigingsvijzen volledig verbergt. Al die zaken kunnen we volledig op maat aanbieden. Onze actieradius is heel België, met de focus nu nog voornamelijk op West- en Oost-Vlaanderen, Henegouwen en ondertussen vangen we ook aan in Brabant en Antwerpen. Maar met onze producten van Bug voor de hout-aluminium nichemarkt leveren we zelfs tot diep in Frankrijk. Verder mikken we ook op producenten en plaatsers van houtskeletgebouwen.” 

Alutechnic werkt momenteel aan een upgrade van de gebouwen. “Links van het bestaande gebouw komen nieuwe kantoren en een showroom. Voor de raampartijen gaan we uiteraard ons eigen Bug-systeem voor een hout-aluminium vliesgevel gebruiken. Eind april willen we de administratie naar daar verhuizen, zodat we het bestaande gebouw opnieuw casco kunnen zetten en helemaal herindelen. Zo creëren we meer ruimte, meer stockagemogelijkheden en kunnen we onze workflow zo sterk mogelijk optimaliseren.” (SD - Foto MVN) 

www.alutechnic.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie