Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 247TailorSteel opende vestiging in Hooglede

247TailorSteel opende vestiging in Hooglede

  • 26/01/2024

“Dit volledige bedrijf is gebouwd op AI”

Sinds in 2017 een investeringsgroep het roer overnam, zette het van oorsprong Nederlandse plaat- en buisstaalverwerkend bedrijf 247TailorSteel een groeispurt in. Eind vorig jaar opende het in Hooglede de zesde vestiging. Opvallend is de grote impact van AI op de werking van het bedrijf, en de aanwezigheid van échte bomen in de productiehal. “We willen een aangename omgeving creëren voor onze mensen, en dat wordt in alles doorgetrokken”, vertelt Plant Manager Guy Van Leeuwen.

247TailorSteel opende vestiging in Hooglede Guy Van Leeuwen

“De kracht van ons bedrijfsmodel komt van de online software Sophia®, een AI-softwaretool bedacht door de oprichter van 247TailorSteel. Het innovatieve aspect? Sophia® zorgt ervoor dat er geen calculatoren nodig zijn. Een klant kan zijn project volledig zelf opladen in het systeem. Onze software trekt dat helemaal uit elkaar tot in de kleinste onderdelen, en op het maken ervan wordt een prijs geplakt. Sophia® doet ook aan optimale ‘nesting’, om zoveel mogelijk stukken uit één metaalplaat te halen en zo weinig mogelijk grondstof te verspillen. 24/7 betekent ook de klok rond werken. Hoewel onze fabriek nog maar operationeel is sinds oktober, is het de bedoeling dat we hier in Hooglede op termijn volcontinu gaan werken. Deze locatie zet de deur open naar Frankrijk, waar we tot regio Parijs voet aan de grond willen krijgen.” 

Een boom per machine 

In het 17.000 m2 grote gebouw staan momenteel 5 plaatlasers, 4 plooibanken en 2 buislasers. “Dat worden er tegen eind 2025-medio 2026 respectievelijk 14, 14 en 11. We specialiseren ons in plaat- en buisbewerking en dat voor elke sector die producten maakt waar een stuk(je) metaal in zit. Door die variëteit zijn we economisch minder afhankelijk van één markt en hebben we als groep tijdens corona geboomd, terwijl andere bedrijven het moeilijker hadden. Ook de zoektocht naar personeel voor de nieuwe vestiging ging bijzonder vlot. Momenteel werken er 62 mensen in Hooglede, op termijn worden dat er 300. Dat we in de sector een innovatief en proper bedrijf zijn, met een bovengemiddelde verloning, spreekt aan. Met een boom per machine creëren we ook een huiselijkere sfeer. Wij verwachten van onze collega’s ook geen ervaring als operator in de sector, want elke collega krijgt een betaalde opleiding van 2 maanden in onze hoofdvestiging in Varsseveld (NL). Iedereen met een portie gezond verstand en zin om bij te leren kan meedraaien in onze flow en dat maakt het wel leuk.” 

Onze grote troef is automatisatie binnen een hoogtechnologische omgeving.

Guy Van Leeuwen

“In onze markt is onze werkwijze echt uniek. Concullega's hadden schrik voor onze komst, maar we kunnen perfect naast mekaar bestaan. Onze grote troef is automatisatie binnen een hoogtechnologische omgeving. Elk van onze machines vergt al vlug een investering van 0,5 tot 1 miljoen euro, die kost win je niet snel terug. Dan is het slimmer om de productie van die materialen via een duurzaam partnership te gaan uitbesteden en zich te specialiseren in een segment dat nog niet te automatiseren valt. Diversifiëring binnen de markt zorgt zo voor creativiteit en innovatie. Een win-win voor iedereen”, besluit hij. (SD - Foto Kurt) 

www.247tailorsteel.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie