Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Woodness mikt voor verdere groei op bedrijfsevenementen

Woodness mikt voor verdere groei op bedrijfsevenementen

  • 14/06/2024

Traiteurdienst, foodbar en cateringservice 

Guillermo Pluym maakte een sprong in het duister toen hij zijn Foodbar opende in Ter Waarde in Ieper. Nadat hij in coronatijd een webshop begon vanuit zijn thuiskeuken, gaande van ontbijtmaaltijden over tapas tot bereide maaltijden, ging de bal plots erg snel aan het rollen. Woodness is niet alleen een foodbar, maar heeft ook een verfijne traiteurdienst en een catering- en eventafdeling.

Woodness mikt voor verdere groei op bedrijfsevenementen Guillermo Pluym

Tijdens zijn studies aan de hotelschool in Kortrijk liep Guillermo stage in Knokke en ging er later aan de slag in Hotel La Réserve, waar hij wist op te klimmen tot Assistant Executive Chef. Toen een goede vriend het restaurant Koklikoo in Zonnebeke opstartte, ging hij daar werken, tot plots corona toesloeg. De webshop die hij thuis lanceerde liep al snel uit de hand. Joris Yde, eigenaar van Ter Waarde, was op dat moment op zoek naar een interessante en sexy invulling voor de gelijkvloerse verdieping en Guillermo greep zijn kans. 

We willen in de toekomst zeker nog groeien en mikken daarvoor vooral op grotere evenementen zoals personeelsfeesten.

Guillermo Pluym

“De eerste 7 maanden waren niet evident. Eerdere pogingen om een restaurant te runnen op de site waren niet zo goed afgelopen en het volk bleef weg. Maar sinds mei vorig jaar zijn we op de goede weg. Het was echt een sprong in het duister; ik wist helemaal niet waar ik aan begon. Door goed te luisteren naar de wensen van de klanten wisten we hen te overtuigen. Ik probeer ook een familiale omgeving te creëren en spreek de klanten aan met de voornaam van zodra ik die ken. Onze manier van werken slaat erg aan en de mond-tot-mondreclame deed de rest. Ondertussen komen niet alleen de werknemers uit het gebouw zelf maar van de hele omliggende industriezone. We hebben momenteel zo’n 1.000 couverts per week”, vertelt Guillermo. 

Aanvullen 

Woodness bestaat uit 3 takken: een verfijnde traiteurdienst met voorverpakte salades en andere meeneemgerechten, de foodbar waar mensen ter plekke kunnen eten (je eet al een dagschotel voor 14 euro) en het verzorgt ook de catering op events, gaande van babyborrels over trouwfeesten tot grote bedrijfsevenementen. “We werken nooit met een vast menu, maar bereiden alles op maat van de klant. We gaan daar zeer ver in. Onlangs verzorgden we een trouwfeest waarvan de bruid gitaar speelde. We kochten 8 gitaren om daarop het eten te serveren. Woodness betekent niet voor niets ‘absolute waanzin’: we nemen je mee naar een wereld die niet bestaat en waar je perplex staat. Maar ook mijn liefde voor alles wat hout is, keert in de naam terug. Dat zie je aan de inrichting, de manier waarop we serveren, enz.” 

“Het is 7/7 werken, maar de 3 takken vullen elkaar zeer goed aan qua timing. We willen in de toekomst zeker nog groeien en mikken daarvoor vooral op grotere evenementen zoals personeelsfeesten. We hebben een uitstekend team van freelance koks en flexijobbers, een absolute must in deze sector. Een mooie beloning voor het harde werk was de award die we in januari wonnen bij House of Weddings, een online platform over alles rond trouwen. We kwamen er als winnaar uit de bus bij de cateraars, wat toch wel deugd deed”, besluit Guillermo. (FL) 

www.woodness.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie