Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Lerend Netwerk Management Assistant: Nieuwe editie start in oktober

Lerend Netwerk Management Assistant: Nieuwe editie start in oktober

  • 14/06/2024

Eén kick-off evenement en 6 inhoudelijke sessies, met telkens 2 keuzethema’s en een afsluitend event op de Management Assistant Day: dat is in een notendop wat de deelnemers van de nieuwe jaargang van het Lerend Netwerk Management Assistant mogen verwachten. Vanessa Plancke (Hertog Jan) en Isabelle Clybouw (voestalpine Sadef) behoren al enkele jaren tot de enthousiastelingen en tekenen normaliter ook dit jaar present. “Dit netwerk is uitgegroeid tot een hechte community voor onze vrij specifieke functie.”

Management assistants staan in nauw contact met leidinggevenden, collega’s en klanten en zijn voor elk van die partijen een vertrouwenspersoon. Ze combineren dat met een uitgebreid takenpakket, dat ze alleen via organisatietalent en verstandig timemanagement tot een goed einde kunnen brengen. “Ze zijn vaak het enige dergelijke profiel binnen hun organisatie en hebben dan ook dikwijls het gevoel er alleen voor te staan”, verduidelijkt Lisa Den Tandt, contactpersoon van dit Lerend Netwerk bij Voka. 

Elke avond kunnen kiezen tussen 2 thema’s maakt het extra interessant.

Isabelle Clybouw knikt instemmend. “Ik vervul deze functie intussen al bijna 20 jaar, maar miste een klankbord. Sinds ik in 2020 voor het eerst intekende, heb ik elk jaar opnieuw met veel goesting deelgenomen aan het Lerend Netwerk. De inhoud is elk jaar anders en de sessies zijn heel interactief. Daardoor kunnen we een sessie ook sturen in een richting die voor ons extra interessant is.” 

“Klopt”, pikt Vanessa Plancke in. “Elke sessie gaat door in het bedrijf van één van de deelnemers, waar je ook een rondleiding krijgt. Dat op zich is al boeiend. Sowieso heb je aan elke sessie iets: het thema, het bedrijfsbezoek en/of de contacten met andere deelnemers. Bovendien krijgen we ook de kans om mee te beslissen over de thema’s en zijn er regelmatig evaluatiemomenten. Sinds een paar jaar kun je elke avond kiezen tussen 2 thema’s, wat het extra interessant maakt.” 

Mentoren 

Binnen het netwerk zijn er 2 mentoren, die kersverse deelnemers begeleiden, mee de thema’s bepalen en telkens de docent/ spreker briefen, zodat die de inhoud nog beter op de verwachtingen van de netwerkers kan toespitsen. “Ik heb de jongste jaren dankzij het Lerend Netwerk onder meer veel over IT opgestoken”, aldus Vanessa. “Zo leerde ik enkele erg nuttige apps en softwarepakketten kennen, AI toepassen, zelf drukwerk voorbereiden,… Ook inzake timemanagement hebben we intussen de knepen van het vak wel onder de knie.” “Daarnaast werkt het netwerk heel inspirerend”, gaat Isabelle verder. “Er is ook een Whatsapp-groep, waar iedereen de anderen graag helpt met nuttige ideeën als antwoord op specifieke vragen. Met zowat één sessie per maand is deelname ook heel makkelijk in onze agenda in te plannen; het is allerminst belastend.” (BVC)

Infosessie op 4 juli 

Het Lerend Netwerk Management Assistant gaat van start op donderdag 12 september 2024. De sessies vinden plaats verspreid over 6 maanden, steeds op donderdagavond, met een slotevent op 24 april. Interesse? Op donderdag 4 juli krijg je bij Vyncke in Harelbeke vrijblijvend alle info tijdens een infosessie over het traject. En daar blijft het niet bij, want ervaren management assistant Isabel De Wit, auteur van het boek ‘Management assistant? Superheld van het bedrijf!’, komt er ook spreken.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie