Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De Estafette: Frederik D'Hulster

  • 14/06/2024

Frederik D'Hulster is Algemeen directeur van Howest.

De Estafette: Frederik D'Hulster

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“Die loopt uiteraard parallel aan de waarden van Howest: atypisch, creatief, innovatief en ondernemend. Ik geloof daarbij sterk in het decentraliseren van autonomie, zodat de beslissingsbevoegdheid zo diep mogelijk in de organisatie ligt. Dat creëert een cultuur van verantwoordelijkheid en innovatie.” 

Naar wie kijk je op en waarom? 

“Ik heb bijzonder veel bewondering voor ondernemers die vanuit het niets een succesvol bedrijf hebben opgebouwd. Dankzij mijn vader heb ik dat proces ook zelf van heel dichtbij gezien. Hij leerde mij dat het OK is om fouten te maken, zolang je er iets uit leert en blijft zoeken naar verbetering. Aan een hogeschool is het belangrijk om die lessen ook door te geven aan de jongere generatie.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk? 

“Met mijn echtgenote en onze kinderen de bergen in trekken op een meerdaagse wandeltocht is ideaal om helemaal los te koppelen. Het geeft me de tijd om echte, diepgaande gesprekken met mijn zoon en dochter te voeren en te luisteren naar hun dromen en ambities. Nu ik net 50 ben geworden, moet ik toegeven dat het mij ook wel voldoening geeft om op een tennistornooi nog eens te kunnen winnen van één van die jonge gasten.” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers? 

“John Kotters ‘Our Iceberg is Melting’. Het boek biedt waardevolle inzichten over verandermanagement en het belang van wendbaarheid in een organisatie. De fitheid van een bedrijf kun je alleen behouden door je continu te laten uitdagen, zowel intern als extern.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Dat doe ik met veel plezier aan Peter Vandekerckhove, zaakvoerder bij Metaalbouw Vandekerckhove uit Oostrozebeke.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie