Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Biopools Degroote Koen heeft aandacht voor duurzaamheid

Biopools Degroote Koen heeft aandacht voor duurzaamheid

  • 14/06/2024

“We realiseren elke week een zwemvijver of zwembad”

Biopools Degroote Koen uit Staden realiseert zwemvijvers en zwembaden. De focus ligt op biozwembaden. Dat zijn chloorarme zwembaden. Zaakvoerder Koen Degroote brengt op die manier al 15 jaar een vakantiegevoel bij de mensen thuis. “Wij staan vooral gekend voor onze service na verkoop. Ook na de installatie kunnen klanten blijvend op ons rekenen.”

Biopools Degroote Koen heeft aandacht voor duurzaamheid

Alles startte voor Koen Degroote met de aanleg van zwemvijvers. “Door de jaren heen zijn daar ook steeds meer zwembaden bij gekomen, tot op een punt waarbij we nu 3 keer zoveel zwembaden aanleggen als zwemvijvers. Het grootste verschil tussen een zwembad en zwemvijver zit in het comfort. Een zwembad kan je verwarmen; je kan er dus een langere periode van het jaar van genieten. Tenzij je echt een ijsbeer bent en de koude je niet kan deren, uiteraard.” Het water van een vijver wordt op een natuurlijke manier gezuiverd met waterplanten en lavastenen. Bij een zwembad gebeurt dat met een technische installatie, wat voor het tweede verschil zorgt: een zwemvijver is goedkoper dan een zwembad. Een zwembad dek je tot slot ook af met een solar rolluik, omdat dat veiliger en energiezuiniger is. 

Tijdens het seizoen realiseert Biopools Degroote Koen gemiddeld één project per week. “We werken volledig op maat, zowel voor de zwemvijvers als de zwembaden. De betonnen kuip van het zwembad wordt ter plaatse gegoten, wat betekent dat onze klanten de afmetingen van hun zwembad volledig vrij kunnen bepalen. Daarnaast is er een ruime keuze voor de liner van hun zwembad, van het populaire donkergrijs tot liner met natuursteeneffect. Klanten kunnen bij ons terecht voor de uitwerking vana tot z, van de eerste graafwerken tot de afwerking met boordstenen,… Wanneer wij vertrekken is alles helemaal afgewerkt.” 

Degroote werkt daarvoor samen met een aantal vaste onderaannemers. “Ik hou het bedrijf bewust kleinschalig, om elk project zelf te kunnen uitvoeren en opvolgen. Wij staan dan ook vooral gekend voor onze kwaliteit en service na verkoop. Ook na de installatie kunnen klanten blijvend op ons rekenen. 2 keer per jaar gaan we bijvoorbeeld bij al onze zwembaden langs voor een check-up. We zijn ook flexibel: als klanten tijdens de werken nog een lastminute aanpassing willen, doen we altijd ons uiterste best om dat nog geregeld te krijgen. We houden ons ook aan deadlines. Niet onbelangrijk voor de kindjes die vaak aan de rand van het zwembad staan te wachten tot ze er eindelijk mogen in springen.”

Slimme zwembaden 

Biopools Degroote Koen focust op biozwembaden, chloorarme zwembaden. “Dankzij een hydrolysesysteem zwemmen onze klanten in zeer zacht zwemwater van drinkwaterkwaliteit, zonder irritatie aan de ogen of huid. We hebben ook op andere vlakken aandacht voor duurzaamheid. Om het verbruik van onze zwembaden te beperken, sturen we onze klanten in de richting van zonnepanelen. We zorgen dat het verbruik van het zwembad zoveel mogelijk afgestemd wordt op het rendement van die zonnepanelen. Ook in functie van die energiezuinigheid, leveren we sinds dit seizoen ‘slimme zwembaden’ af, met een basic AI. Het systeem stemt de technieken af op het zwemgedrag van zijn gebruiker. Als er op maandag, dinsdag en woensdag bijvoorbeeld nooit wordt gezwommen, wordt het water op die dagen iets minder verwarmd.” (JM - Foto Kurt) 

www.degrootekoen.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie