Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • AQUALEX lanceert waterzuil uit gerecycleerde materialen

AQUALEX lanceert waterzuil uit gerecycleerde materialen

  • 14/06/2024

Drinkwaterbedrijf AQUALEX uit Deerlijk werd in 2010 opgestart vanuit het idee dat iedereen leidingwater ter beschikking heeft, en flessenwater transporteren daardoor verloren tijd en energie betekent. Om leidingwater drinken aantrekkelijk te maken, ontwikkelt het drinkwatersystemen en innovatieve designkranen met gefilterd leidingwater. “Ons streefdoel is om tegen 2030 kraanwater altijd en overal de standaard te maken als mensen dorst hebben”, zegt CMO Kevin de Caluwé.

AQUALEX lanceert waterzuil uit gerecycleerde materialen CMO Kevin de Caluwé

“We doen dat op verschillende manieren. We brengen water zo smaakvol mogelijk. Door verschillende temperaturen aan te bieden, door het water te filteren, en door de keuze te laten tussen bruisend en niet bruisend. Onze toestellen en kranen hebben een mooi design. We brengen ze tot op de plaats waar mensen dorst hebben: bijvoorbeeld niet enkel in de kitchenette van het bedrijf, maar tot ín de vergaderruimte. Tot slot plaatsen we het gebruiksgemak voorop. De bediening van onze systemen met elektronische bediening is in één oogopslag te doorgronden.” 

Innovatief 

Het bedrijf groeit aan een ijltempo. Intussen werken er al ruim 100 mensen, dubbel zoveel als 3 jaar geleden. “Ons succes heeft verschillende verklaringen. We luisteren naar de markt, we zijn innovatief en we ontwikkelen zelf producten. Het is heel duidelijk waar we voor staan en we kunnen heel snel schakelen.”

AQUALEX is op zich al een bedrijf gestoeld op duurzaamheid, maar nu gaat het nog een stapje verder met de Circulo, een duurzame waterzuil die opgebouwd wordt uit gerecycleerde materialen. “Het gaat om toestellen met kraan en waterkoeler in één watersysteem. De behuizing is gemaakt uit post-consumer recycled plastic: plastic zakjes of folie uit de PMD-zak die opnieuw geshred werden tot plastic pellets en die als nieuwe grondstof worden gebruikt. We werken daarvoor samen met een lokale materiaalleverancier.” 

De onderneming denkt nog een stap verder. “Bij de ontwikkeling van dat nieuwe product hebben we voor een gemakkelijk te ontmantelen ontwerp gekozen, zodat het toestel op het einde van de levensduur gemakkelijk uit elkaar gehaald kan worden en opnieuw gerecycleerd en hergebruikt kan worden. Daarom verkopen we de Circulo ook niet; het toestel wordt enkel verhuurd. Daardoor ligt de verantwoordelijkheid om het materiaal opnieuw te verwerken bij ons. We dragen het circulaire gedachtegoed hoog in het vaandel en zien het immers als de taak van onze hele maatschappij om materialen zoveel mogelijk te hergebruiken.” (JM - Foto Kurt) 

Meer weten? Contacteer ons gerust via 0476 02 59 42 of duurzaamondernemen.wv@voka.be

De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. In deze rubriek stellen we iedere keer een andere SDG voor. 

SDG 12 draait om verantwoorde productie en consumptie. Daarbij moeten we rekening houden met de impact op de natuurlijke rijkdommen van de planeet.

SDG 12

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie