Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Nieuwe productiesite Polet en De Pypere geopend

Nieuwe productiesite Polet en De Pypere geopend

  • 31/05/2024

In Ardooie zijn de nieuwe productiesite, showroom en magazijnen van Polet en De Pypere geopend. Elk jaar fabriceren de producenten van handgereedschap er 250.000 schoppen, 60.000 spades en andere handgereedschappen. “Door verder te investeren in een efficiëntere productie en magazijnactiviteiten, meer te exporteren en ons assortiment verder te verbreden, willen we dit jaar groeien met 7%”, zeggen mede-zaakvoerders Nicolas Ampe en Xavier Devos.

Nieuwe productiesite Polet en De Pypere geopend Stijn Temmerman, Xavier Devos en Nicolas Ampe

Ruim 150 jaar geleden richtte Joannes De Pypere zijn ‘smidse’ voor ‘Ardoois alaam’ op vlakbij het station. In dezelfde periode startten de broers Francis en August Polet hun smederij in het Oost-Vlaamse Borsbeke. Nu zitten de voormalige concurrenten samen op hun nieuwe site van 8.000 m² in de Stationsstraat in Ardooie. Op de nieuwe locatie zetten ze heel wat stappen om de productie nog efficiënter en duurzamer te maken. Zo investeerden ze voor de opwarming van het staal in inductieovens die werken op de opgewekte energie van de zonnepanelen. De infraroodoven voor de laklijn werd dan weer afvalarmer en energiezuiniger gemaakt. De site beschikt ook over een waterzuiveringssysteem dat 95% van het waterverbruik uit de productie hergebruikt. 

“Dit jaar gaan we op hetzelfde elan verder. Zo investeren we ruim 300.000 euro in nieuwe ERP-software die onze bedrijfsprocessen zoals voorraadbeheer, productie en verkoop verder integreert en automatiseert. Zo zijn we meer dan ooit klaar voor de toekomst”, klinkt het. 

www.polet.be 

www.depypere.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie