Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ergodôme heeft nieuwe belevingsshowroom in Harelbeke

Ergodôme heeft nieuwe belevingsshowroom in Harelbeke

  • 31/05/2024

“Flexibel meubilair is een must in elke moderne kantooromgeving” 

Ergonomie is geen kwestie van comfortabel zitten op het werk, maar vereist de klok rond aandacht. Die boodschap verspreidt het Ergodôme-team van Thibaut Lambrecht al veel langer dan vandaag. De nieuwe belevingsshowroom in Harelbeke zet die missie kracht bij. Op een vlot bereikbare en beter zichtbare locatie krijgen zakelijke en particuliere klanten er een bloemlezing van de vele oplossingen die de onderneming te bieden heeft.

Ergodôme heeft nieuwe belevingsshowroom in Harelbeke Thibaut Lambrecht

De roots van Ergodôme liggen in Abka Beddenbedrijf, dat vroeger in Wevelgem was gevestigd. Van daaruit verkocht Georges Lambrecht bedden, kasten en andere producten die optimaal slaapcomfort bevorderden. “Vanaf de eeuwwisseling ben ik erbij gekomen, in 2006 verhuisden we naar de Sint-Janslaan in Kortrijk en kreeg het ‘kindje’ de naam Ergodôme. We hebben er altijd nadrukkelijk op ergonomie en comfort ingezet. Op een vrij grote oppervlakte konden we onze klanten erg veel oplossingen tonen, waardoor we ook heel wat mensen van ver buiten de regio aanspreken. Het grootste manco was het gebrek aan een eigen parking en visibiliteit.” 

Enthousiast 

Daarom keek Thibaut uit naar alternatieven. “Eerst bundelden we de krachten met het IT-bedrijf ConXion, dat op het bedrijventerrein E17 West in Waregem in een ‘experience center’ de kantooromgeving van de toekomst presenteert. We ontvangen er op afspraak ondernemingen die grote kantoorprojecten willen realiseren, eventueel samen met hun architect. Daarnaast zochten we nog een oplossing om particulieren beter te ontvangen. Die vonden we langs de Kortrijksesteenweg 395 in Harelbeke, op een kleine steenworp van de R8. We hebben er heel wat eigen parking, het gebouw is vlot toegankelijk voor mensen met een beperking en we kunnen er de klimatisatie optimaal regelen. Dat zijn ideale omstandigheden om mensen in een aantal mooie concepten wegwijs te maken doorheen onze betere collecties.” 

De showroom ging op 1 maart open, kort nadien startten de wegenwerken aan de R8. “Gelukkig nemen die maar 3 maanden in beslag en blijft onze locatie vlot bereikbaar. Waar we vroeger vooral bewuste klanten bereikten – mensen die specifiek in de wagen stapten om onze zaak te bezoeken – komen er nu ook regelmatig toevallig passerende automobilisten over de vloer. Tot ons plezier is iedereen heel enthousiast over wat we hier hebben gerealiseerd.” 

Tegenwoordig is het eigenlijk not done om nog voor vaste tafels te kiezen.

Thibaut Lambrecht

Een gelijkaardig concept wil Ergodôme ook in Antwerpen uitrollen. Daar nam het 5 jaar geleden sectorgenoot Nirwana over, gelegen aan het Kiel. “Ook daar streven we op termijn naar een moderne belevingsshowroom, zoals in Harelbeke. In de Groeningestad blijven we sowieso nog minstens een jaar actief met onze administratieve diensten. Het is de bedoeling de backoffice later te verhuizen naar Rollegem, waar ons zusterbedrijf International Bedding – dat matrassen op maat maakt – gevestigd is. In Kortrijk hebben we nu nog een outletshop, waar we op afspraak mensen ontvangen.” 

Landschapskantoren 

Als bedrijven investeren in een nieuw kantoorgebouw, vindt Thibaut het essentieel dat de architect ook rekening houdt met het functionele en ergonomische aspect van het meubilair. “Eerst en vooral zien we het besef groeien dat landschapskantoren de productiviteit niet bepaald bevorderen. Daarom valt bij heel wat projecten terecht de keuze op meer afgeschermde ruimtes, die ook akoestisch meer rust bieden. Secundo is het tegenwoordig eigenlijk not done om nog voor vaste tafels te kiezen. Omdat je langdurig stilzitten beter vermijdt, zien we een groeiende populariteit van zit-sta-meubilair. Je moet echt grondiger dan ooit nadenken over waar je je mensen posteert. Het liefst genieten ze ook van zoveel mogelijk daglicht. Met dergelijke aspecten hou je als werkgever beter rekening als je mensen wil aanwerven en op lange termijn aan je bedrijf wil binden. Ondernemingen die investeren in kantooromgevingen die lichaam en geest zo goed mogelijk ‘soigneren’, hebben bij werknemers absoluut een streepje voor.” (BVC - Foto DD) 

www.ergodome.be

Blijven investeren 

Thibaut Lambrecht nam jaren geleden al de fakkel van zijn vader over bij Ergodôme en deed dat recent ook bij International Bedding. “We blijven op alle fronten investeren in de modernisering van Ergodôme. In dat kader namen we enkele jaren geleden ook een nieuw ERP-systeem in gebruik. Dergelijke trajecten gaan steevast gepaard met een aanpassingsperiode, maar sowieso voelen we nu in al onze processen de aanzienlijke meerwaarde daarvan.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie