Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De Estafette: Katleen Spriet

  • 17/05/2024

Katleen Spriet is Managing Director van Captuur.

De Estafette: Katleen Spriet

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“We hebben een relatief klein team bij Captuur, waardoor ik rechtstreeks in contact sta met iedereen. Die vlakke structuur zorgt ervoor dat we snel kunnen communiceren en beslissen. Ik weet waar ik naartoe wil met Captuur en heb een duidelijke visie en weg voor ogen, maar sta zeker open voor de ideeën van mijn medewerkers.” 

Naar wie kijk je op en waarom? 

“Ik kijk op naar mensen die weten waar ze naartoe willen en kunnen blijven gaan voor datzelfde doel. Als het minder goed gaat, is het vaak moeilijk om nog positief te blijven. Net dan is het bewonderenswaardig om door te zetten.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk? 

“De familie, kinderen en kleinkinderen zijn een héél groot deel van mijn leven. Voor hen kan het werk wijken. Met de verandering naar Captuur is er voor mij ook een switch geweest op dat vlak. Nu ga ik de kleinkindjes soms halen aan school en ben ik thuis op woensdagmiddag. Dat is een heel bewuste keuze die veel deugd doet en voldoening geeft. Ook sporten is belangrijk.” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers? 

“De Bourgondiërs van Bart Van Loo. Het boek vertelt het verhaal van de opkomst van de Bourgondische staat, onder verschillende grote leiders zoals Filips de Goede en Karel de Stoute. Het waren hertogen met sterke leiderskwaliteiten en een duidelijke visie; eigenschappen die essentieel zijn voor ondernemers.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Maria Mortier, zaakvoerder van Automobilia, is een heel goede vriendin van mij. Als vrouw in de autosector heeft ze voor haar plaatsje moeten vechten. Maria is 70 jaar en heeft nog altijd heel veel pit en energie.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie