Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voorjaarsagenda Apzi-Voka biedt voor elk wat wils

Voorjaarsagenda Apzi-Voka biedt voor elk wat wils

  • 12/01/2024

De vereniging van private havenbedrijven in Zeebrugge APZI en alliantiepartner Voka West-Vlaanderen stelden een goed gevulde voorjaarsagenda samen. Op het programma staat een waaier van activiteiten, van netwerkbijeenkomsten voor de havengemeenschap tot professionele opleidingen voor bedrijfsleiders en medewerkers.

Voorjaarsagenda Apzi-Voka biedt voor elk wat wils

De alliantie Apzi-Voka West-Vlaanderen start 2024 op donderdag 25 januari met een Nieuwjaarsreceptie in het Beurs-, Meetingen Congrescentrum Brugge (BMCC). Na de woorden van voorzitter Marc Adriansens en CEO van Port of Antwerp-Bruges Jacques Vandermeiren, is er een panelgesprek met bestuursleden van Apzi-Voka en Port of Antwerp-Bruges over de ambities voor de haven van Zeebrugge. Daarna volgt een boodschap van de Vlaamse regering door Vlaams minister-president Jan Jambon en een slotwoord van burgemeester en ondervoorzitter van Port of Antwerp-Bruges Dirk De fauw. 

Opleidingen en netwerking 

In het opleidingsluik zijn er 3 specifiek op de havenbedrijven gerichte seminaries, telkens in de vlot bereikbare en goed uitgeruste hub Voka | Brugge. Op donderdag 21 maart is er het seminarie ‘timemanagement’ voor een efficiënter tijdsbeheer. Deze opleiding zet mensen op weg om hun balans tussen werk en privé te verbeteren, weer baas over hun eigen agenda te worden, hun mailbox beter te beheren, met storingen om te gaan. Het doel is een productievere werkdag en meer rust in het hoofd, zowel op de werkplaats als privé. Op vrijdag 19 april draait alles rond ‘veiligheidscultuur op de werkvloer’. Het ontwikkelen van veiligheidsgedrag gaat verder dan enkel de wetgeving, zorgsystemen, machineveiligheid of beschermingsmiddelen. Dit seminarie belicht de menselijke kant van arbeidsveiligheid en biedt handvatten voor een structurele en duurzame veiligheidscultuur. Je leert bijvoorbeeld hoe je iedereen kunt benaderen, meekrijgen en opleiden. Op dinsdag 7 mei wordt een hele dag gewijd aan het ‘transportdocument CMR’. Hoewel bij bedrijven dagelijks dergelijke vrachtbrieven uitgeschreven worden, gebeurt dat vaak in goed vertrouwen zonder echt juist te weten wat er getekend wordt. Een CMR-vrachtbrief valt onder een internationaal verdrag met heel wat wettelijke voorwaarden en verplichtingen voor de vervoerder, afzender en bestemmeling. Deze opleiding informeert bedrijfsleiders en medewerkers en behoedt hen voor de zware gevolgen van het onvoorbereid tekenen of opmaken van een CMR-vrachtbrief. 

Een klassieker is de havenkennismaking op donderdag 30 mei. In een halve dag krijgen nieuwe medewerkers of starters in de haven toelichting over de havenactiviteiten en de logistieke stromen. Na een korte inleiding in het kantoor van Apzi-Voka in Zeebrugge gidst een bus de bezoekers doorheen de Transportzone, de voor- en achterhaven. Op elke terminal stapt een bedrijfsexpert aan boord als gids. Kers op de taart in de ABC-toren is een kortfilm en panoramisch uitzicht. 

Inzake netwerkbijeenkomsten wordt op dinsdag 23 april de populaire lentereceptie gehouden. In het voorjaar worden ook 2 keer de beslissingsnemers in de havengemeenschap uitgenodigd voor een ‘port lunch’. Die vinden plaats op vrijdag 8 maart en 7 juni. De afsluitende activiteit van het voorjaar is op donderdag 20 juni de 15de editie van de Zeebrugge Port Golf Day in de Royal Zoute Golf Club in Knokke. (RJ) 

Info en inschrijvingen: www.apzi.be/agenda

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie