Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers 1 - nieuws over Forum Jobs, Altebra en Lybover, Geldof en Bedrijvencontactdagen

Ondernemers 1 - nieuws over Forum Jobs, Altebra en Lybover, Geldof en Bedrijvencontactdagen

  • 12/01/2024

Marjolein Geens nieuwe CEO van Forum Jobs

Forum Jobs heeft een nieuwe CEO: Marjolein Geens. Zij was de voorbije 10 jaar al commercieel directeur bij het hr-bedrijf en neemt de fakkel over van Kristof Sanders, die het bedrijf in 1997 oprichtte. “Uiteraard ben ik vereerd en zeer enthousiast om de rol van CEO bij Forum Jobs op te nemen”, zegt ze. “Zoeken naar gemotiveerde en getalenteerde individuen is een competitieve zoektocht. Dat was altijd zo en zal altijd zo blijven. Ontgroening en vergrijzing zijn uiteraard begrippen die we reeds lang kennen in onze dagdagelijkse realiteit. Aan ons om latent werkzoekenden, werklozen en niet-actieven – ja, ook uit het buitenland – aan te trekken en te enthousiasmeren over het belang en de meerwaarde van een job.” 

Forum Jobs – met referentieaandeelhouder Straco – heeft zijn hoofdzetel in Roeselare. De hr-partner zet sterk in op duurzame tewerkstelling in diverse sectoren. Kandidaten kunnen er terecht in 10 talen. In 2022 realiseerde het uitzendbedrijf een omzet van 135 miljoen euro met 55 kantoren en 200 medewerkers. Wekelijks worden 97 verschillende nationaliteiten tewerkgesteld.

Marjolein Geens nieuwe CEO van Forum Jobs

Altebra en Lybover FIRE slaan de handen in elkaar 

Altebra Group, Benelux marktleider met een aanbod aan actieve brandbeveiliging, en Lybover FIRE, specialist in rook- en warmteafvoersystemen (RWA) en brandcompartimentering (RWC), gaan een strategisch partnership aan om zo een totaalaanbod te kunnen bieden aan klanten op het gebied van brandbeveiliging. Lybover splitst haar businessunit FIRE, één van de 6 businessunits van de Lybover-groep, af uit Keller Lufttechnik Benelux bv en Lybotech bv en brengt die onder in een nieuwe vennootschap, genaamd Altebra Waregem bv. De nieuwe vennootschap zal toetreden tot de Altebra Group.


Geldof bouwt 28 opslagtanks op REBO terminal 

Het Harelbeekse bedrijf Geldof is gestart met de opbouw van 28 opslagtanks op de REBO terminal, de zwaarlastterminal in Haven Oostende. Die terminal heeft een draagvermogen van 20 ton per m², waardoor alles wat groot en zwaar is er behandeld kan worden. Geldof is een toonaangevende Europese leverancier met wereldwijde referenties in de petro- en biochemische sector. Het zal ongeveer 10 maanden werken aan de 28 opslagtanks, die tussen de 55 en 75 ton wegen en 30 meter hoog zijn. Daarna zullen ze met een ponton versleept worden naar de tankterminal LBC Antwerp.


17.748 

De 19de editie van Bedrijvencontactdagen in Kortrijk, midden december, brak alle records: met 17.748 bezoekers en 550 exposanten was het de drukstbezochte editie ooit in de geschiedenis van het netwerkevent. De beurs verwelkomde 7.066 bezoekers op woensdag en 10.682 op donderdag – goed voor een stijging van 26% ten opzichte van de vorige editie.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie