Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Luk Hiltrop (Verenigde Staten): “Het leven draait hier sterk rond het werk en zakendoen”

Luk Hiltrop (Verenigde Staten): “Het leven draait hier sterk rond het werk en zakendoen”

  • 12/01/2024

Luk Hiltrop verhuisde in 2021 van Brugge naar North Carolina, samen met zijn echtgenote en hun 2 zonen. Hij werd als plantmanager van de TE Connectivity-site in Oostkamp door het bedrijf gevraagd om de End-to-End Supply Chain voor de Amerikaanse regio van de Automotive Business Unit in goede banen te leiden.

Luk Hiltrop (Verenigde Staten): “Het leven draait hier sterk rond het werk en zakendoen”

In mei 2021 kreeg ik de vraag om een 3-tal jaar in de VS te gaan werken. 

Een unieke kans voor onszelf en voor de kinderen, vonden we. Bij de voorbereiding werden we ondersteund door een gespecialiseerde firma. De aanvraag van onze visums liep vlot, net als de zoektocht naar een comfortabele woning en een goede internationale school. In oktober van dat jaar zijn we verhuisd.

Het leven draait hier heel sterk rond het werk en zakendoen. 

Begrijpelijk, want hier ben je in grote mate zelf verantwoordelijk voor je gezondheidszorgverzekering en pensioen. Werk en privé lopen volledig in elkaar over. In de weekends is het nooit een probleem om collega’s te contacteren voor dringende zaken. Tijdens de werkuren even snel naar de kapper of naar de tandarts, kan ook. Het valt ook op dat mensen tot op hoge leeftijd professioneel actief blijven. Alles gaat hier trouwens ook heel snel. We hebben al vlug de uitspraak ‘You Snooze, You Lose’ geleerd.

We hebben ervoor gekozen om ons compleet onder te dompelen in het lokale leven. 

De ‘Southern Hospitality’ is heerlijk om te beleven. ‘Carolinians’ zijn zeer gastvrij en open van geest: we worden spontaan uitgenodigd op barbecues en Southern shrimp boils en zij komen ook graag bij ons over de vloer. We worden ook goed ondersteund door TE Connectivity en een externe firma voor expats, en hebben sporadisch contact met het Belgische Consultaat in Atlanta.

We missen uiteraard de Belgische gastronomie, vooral onze West- Vlaams boerenbrood, zondagse pistolets en préparé! 

We brachten onze fietsen mee, maar daarvoor is het hier te warm en te vochtig. Maar wat we zeker gaan missen bij onze terugkeer in 2025, is het feit dat iedereen hier naar elkaar zwaait. Het is een gewoonte die we graag hebben overgenomen. Een simpel vriendelijk gebaar doet wonderen!

Luk Hiltrop (Verenigde Staten): “Het leven draait hier sterk rond het werk en zakendoen”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie