Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Flexvan brengt nieuw geluid in de wereld van bedrijfswageninrichting

Flexvan brengt nieuw geluid in de wereld van bedrijfswageninrichting

  • 12/01/2024

“Combinatie van robuustheid, esthetiek en functionaliteit”

Ondernemen in de mobiliteitssector is een microbe die Benjamin Wyffels erfde van vader Joost. 2 jaar geleden richtte hij Flexvan van nul op. Anno 2024 verwierf de zaak al flink wat positieve naamsbekendheid in de b2bwereld. “Groeien is zeker een ambitie, op voorwaarde dat het niet ten koste van de kwaliteit gaat”, verklaart Benjamin.

Flexvan brengt nieuw geluid in de wereld van bedrijfswageninrichting Benjamin Wyffels

Joost Wyffels baat sinds jaar en dag het Werviks Autobedrijf uit. Ook zoon Benjamin had altijd al een boontje voor transport. “Na mijn bachelor Autotechnieken te hebben behaald, ben ik 5 jaar vertegenwoordiger van vrachtwagenonderdelen op de Nederlandse markt geweest”, verduidelijkt Benjamin. “Omdat ik letterlijk de handen uit de mouwen wou steken, ben ik eind 2021 begonnen met Flexvan. Tijdens een zoektocht naar de juiste leverancier van inrichtingssystemen met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, kwam ik terecht bij het Duitse ‘Flexmo fahrzeugeinrichtung’. Zij produceren inrichtingen grotendeels uit aluminium, gecombineerd met stalen zijpanelen en lades voor de degelijkheid. Dat is een goede combinatie van robuustheid en lichtheid.” 

Ontwerp in 3D 

Hoewel hij niet zoveel in promotie investeerde, kan Benjamin al op een mooie klantenbasis terugvallen. “De mond-tot-mondreclame in de b2b-markt doet zijn werk. Momenteel vormt onze demowagen eigenlijk een mobiele showroom, waarbij potentiële klanten meteen een goed beeld van de uitgebreide mogelijkheden krijgen. We kunnen enorm variëren in breedtes en hoogtes, zodat elk project eigenlijk maatwerk is. Bovendien beschikt Flexmo over een uitstekend softwareprogramma, waardoor we tijdens het gesprek met de klant meteen al in 3D de bestelwagen kunnen ontwerpen.” 

Tijdens het gesprek met de klant kunnen we de bestelwagen meteen al in 3D ontwerpen.

Benjamin Wyffels

Flexvan behartigt het volledige interieur en exterieur van een bestelwagen. “Naast het voorzien van opbergmogelijkheden, doen we ook vloer- en wandbekleding met ladingszekering; signalisatie, verlichting en elektrische voorzieningen; dak- en glasdragers; ladders (van mobietec); laadsystemen en oplossingen die de ergonomie bevorderen (zoals inrijplateaus en een verlaagde instap). Vanzelfsprekend is het erg belangrijk dat de bedrijfswagen volledig aan de wetgeving voldoet. Er komt ook een wet die bepaalt dat elke bedrijfswageninrichting een crashtest tot een specifieke snelheid moet ondergaan.” (BVC - Foto DD) 

www.flexvan.be

Werkplezier en efficiëntie 

“Een bestelwagen die helemaal naar iemands wensen is ingericht, is cruciaal voor het werkplezier en de efficiëntie. Ik haal hier dan ook veel voldoening uit. Momenteel zijn we nog gevestigd in de gebouwen van Werviks Autobedrijf, maar stilaan kijken we uit naar een eigen locatie in de buurt. Ook extra parkeeren stockageruimte zouden welkom zijn”, besluit de ondernemer.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie