Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De Estafette: Philippe De Veyt

  • 12/01/2024

Philippe De Veyt is gedelegeerd bestuurder bij Lecot & voorzitter van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.

De Estafette: Philippe De Veyt

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven?

 “Ik ben een ‘people man’, diplomatisch en het cement tussen onze teams. Gezag heb je niet, gezag moet je verdienen door tussen uw mensen te bewegen en waar nodig met de botten in de modder te gaan staan.” 

Naar wie kijk je op en waarom? 

“Ik kijk enorm op naar Charles en Bernadette Beauduin, het ondernemerspaar achter onder meer Barco en Vandewiele. Charles is een zeer intelligent man, gezegend met een goed strategisch inzicht. In alles wat hij onderneemt wordt hij door dik en dun gesteund door Bernadette, die zelf onderneemster is.”

Waaruit haal je voldoening naast het werk? 

“Bij het thuiskomen, samen met mijn vrouw, bij een glaasje witte wijn wat keuvelen over ditjes en datjes, over de verlopen dag of over belangrijke zaken die zij moet weten over de firma. Zij geeft mij weer energie. Als telg van de textielfamilie Santens en als onderneemster weet ze waarover ze spreekt. Recent werden wij ook grootouders. Zalig is dat!” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers? 

“Het boek ‘Omringd door idioten’ van Thomas Erikson heeft een wat choquerende titel, maar het hr-boek borduurt verder op de klassieke 4 gedragstypes rood, oranje, groen en geel. Met praktijkvoorbeelden legt het uit waarom sommige mensen niet kunnen samenwerken. Verrijkend en herkenbaar.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Hannelore Raes heeft, ondanks een druk gezinsleven, ervoor gekozen om het co-CEO-schap bij Agristo op te nemen met Filip Wallaeys. ‘She is smart’ en heeft een hoog EQ-gehalte. Voor mij speelt ze in de Champions League van vrouwelijk ondernemerschap.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie