Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Maak kennis met de Global Ambassadors

Maak kennis met de Global Ambassadors

  • 21/04/2023

Vanuit Voka West-Vlaanderen willen wij West-Vlaamse ondernemers zoveel mogelijk steunen in hun internationale ambities. Wij willen ook de brug slaan tussen ondernemers door hen in contact te brengen met collega-ondernemers/ leden van het managementteam die kennis van zaken, een lokaal netwerk en ervaring hebben in een bepaald land: onze Global Ambassadors.

SINGAPORE
Peter Vyncke - Commander-in-chief van Vyncke

“Uitvalsbasis bij uitstek”

Peter Vyncke

“Ik leerde Singapore voor het eerst kennen toen ik eind de jaren 90 in Kuala Lumpur (Maleisië) woonde, op 3 uur rijden van Singapore. Intussen ben ik terug in Azië. Ik woon sinds 18 maanden met mijn vrouw en kinderen in Singapore en heb er ondertussen een heel uitgebreid netwerk. Singapore is de beste uitvalsbasis om Zuidoost- Azië te bedienen. Alle grote bedrijven hebben hier hun coördinatiecentrum en alle grote regionale investeringen worden van hieruit aangestuurd.

Vlaamse bedrijven die in Azië willen starten help ik hier samen met FIT, BLCC en BLAS en mijn netwerk vlug op weg.

Singapore heeft in 60 jaar moeten realiseren waar wij in Europa enkele honderden jaren voor genomen hebben. Dat moest dus efficiënt en met ijzeren hand gebeuren. Intussen is Singapore één van de meest welvarende landen ter wereld met de beste gezondheidszorg, een hoogopgeleide arbeidsmarkt en een open en efficiënte economie. Na de snelle opstart is Singapore stap voor stap matuur aan het worden. Elke dag lijkt Singapore wat meer op Vlaanderen en wordt het leven en zakendoen gemakkelijker.

Ik geloof niet dat zakendoen in Singapore – en bij uitbreiding in Zuidoost-Azië – zeer anders is dan zakendoen in West-Vlaanderen. Onze manier van aanpakken sluit volgens mij veel beter aan bij Azië dan pakweg Noord-Amerika. De verschillen tussen Aziaten en West-Vlamingen zijn enkel oppervlakkig; wat een Aziaat blij maakt, maakt een West-Vlaming blij, wat een West-Vlaming verdrietig maakt, maakt een Aziaat verdrietig.

De komende 50 jaar groeit de bevolking – en dus de markt – alleen maar verder in Azië en Afrika; niet in de Amerika’s, noch in Europa. Azië moet dus sowieso ingeschreven zijn in je businessstrategie, en Singapore is daarbij de uitvalsbasis bij uitstek. Want alles wat je hier realiseert, kan je als voorbeeld uitrollen naar de rest van de regio.”

 

Mercurio Beyond Borders  FIT Credendo

Infosessie: De opportuniteiten van Singapore door de ogen van de Vynckeneers

Op donderdagavond 22 juni organiseren Voka West-Vlaanderen en familiebedrijf VYNCKE een inspirerende avond over zakendoen in Singapore. Peter Vyncke deelt zijn ervaringen, en experten zoomen in op de opportuniteiten voor jouw onderneming: Alyssia Lam (Singapore Economic Development Board), Eddy De Cuyper (douane-attaché voor Singapore bij FOD Financiën) en Caroline Maes (Luther Singapore). Daarna volgt een netwerkreceptie met walking dinner, aangeboden door de Vynckeneers.

Vyncke Singapore

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie