Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Lerende Netwerken: Proef van de nieuwe reeks

Lerende Netwerken: Proef van de nieuwe reeks

  • 21/04/2023

"Een echte aanrader"

Dit najaar gaat een nieuw aanbod Lerend Netwerken van start. “Een echte aanrader”, vindt Frank Saelens, die 13 jaar geleden de eerste keer deelnam en nu peter is. “Er wordt elke keer enorm veel kennis samengebracht aan tafel en je bouwt een heel waardevol netwerk op.”

Voka West-Vlaanderen brengt bij de sessies van de Lerende Netwerken elke keer een groep mensen samen met dezelfde interesses. “In de ene groep worden leidinggevenden uit het productiemanagement samengebracht, in een andere uit de afdelingen kwaliteit, logistiek, maintenance, productontwikkeling,…”, vertelt Frank Saelens. Hij is Director Production & Industrialisation bij Locinox.

Bij de kick-off worden de topics bepaald die besproken zullen worden tijdens de aankomende sessies. “Elke sessie wordt één bepaald topic ter tafel gebracht. Die zijn heel uiteenlopend, zoals ‘Hoe hou ik mijn medewerkers’ gemotiveerd of ‘Hoe laat ik hen het best verder ontwikkelen?’ Of ‘Hoe ga ik om met veranderingen in mijn bedrijf?’ Een coach met kennis over dat thema geeft een korte theoretische uitleg, daarna wordt er gedebatteerd en gediscussieerd.”

Frank Saelens

Peter

Frank Saelens startte 13 jaar geleden als deelnemer, maar intussen is hij peter geworden van een Lerend Netwerk. “Ik help de reeksen organiseren en brainstorm mee over mogelijke topics die aan bod kunnen komen. Dat ik peter ben geworden, komt omdat ik zelf enorm veel waarde zie in het concept. Aan tafel zitten telkens een pak ervaren bedrijfsmensen, die tips en tricks hebben voor elkaar en die hun ervaring heel graag willen delen.”

Je houdt er elke keer ook een enorm waardevol netwerk aan over, zegt Frank: “Na de sessie blijven de deelnemers doorgaans ook contact houden met elkaar. Het is immers een ideale manier om gelijkgestemden om raad of feedback te vragen op momenten dat het nodig is. Krak dezelfde situatie zullen ze misschien wel nog niet hebben meegemaakt, maar sowieso komt er altijd wel een nuttig inzicht of een gelijkaardige ervaring naar boven.”

Saelens is recent van job veranderd. Nadat hij meer dan 20 jaar manager was in hetzelfde bedrijf, werkt hij nu voor Locinox. “Uit de Lerende Netwerken heb ik geleerd dat ik vooral veel energie haal uit het coachen van medewerkers en hen helpen bij hun ontwikkeling. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, heb ik specifiek een bedrijf gezocht waarin daar ruimte voor was en waar ik me daarop kon focussen.”

Gratis proefsessie op 3 mei

In het najaar starten bij Voka West- Vlaanderen weer heel wat Lerende Netwerken op. Er zijn enerzijds netwerken rond algemene managementdomeinen (Learning & Development, Management Assistant, Energie, CSR (Corporate Social Responsibility), Cybercrisis Management, Big Data & Analytics, Digital Selling Strategy), en anderzijds over production & operations (Production Manager, Production Teamleader, Engineering, Quality, Logistics, Maintenance, Safety voor HSE-managers).

Tijdens een gratis proefsessie op 3 mei vertellen we je alles over de methodiek van het Lerend Netwerk en krijg je een getuigenis van deelnemer Sven De Witte, Maintenance Manager bij Renson. Daarna volgt een interactieve keynote over het verhogen van je persoonlijke productiviteit. We ronden af met een rondleiding langs de gloednieuwe lakstraat en montage van Renson Outdoor I NOA. Schrijf je hier in!

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie