Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Beleidsplan Ruimte Brugge goedgekeurd

Beleidsplan Ruimte Brugge goedgekeurd

  • 21/04/2023

Onlangs keurde de stad Brugge een nieuw 'Beleidsplan Ruimte Brugge' goed. Het wordt het toekomstplan voor de ruimte in de stad en een leidraad voor de manier waarop de ruimte verder geordend en gebruikt zal worden.

Met het Beleidsplan Ruimte Brugge wordt het Vlaamse beleid – dat iedereen kent als ‘de bouwshift’ of voorheen ‘de betonstop’ – vertaald naar de Brugse realiteit. Die betonstop betekent niet dat men niet meer gaat bouwen. We gaan wel zuinig, efficiënt en slim en doordacht te werk moeten gaan, om ook nog voldoende ruimte open te houden voor landbouw, voor natuur, voor bossen, voor parken, voor water, …

Voka West-Vlaanderen was van dichtbij betrokken bij de opmaak van dit Brugse beleidsplan. Onze bijdrage situeerde zich vooral in de focus die blijvend gelegd moet worden op ruimte voor economische ontwikkelingen. Dankzij onze insteek zal er ook in de toekomst blijvend gezocht worden naar bijkomende ruimte voor bedrijvigheid, op doordachte en goed ontsloten locaties. Denk daarbij aan het dossier van het nieuwe bedrijventerrein op de Blankenbergsesteenweg, De Spie of Chartreuse. Daarnaast zullen bestaande bedrijventerreinen efficiënter, intensiever en duurzamer ingericht en gebruikt worden, door ondergronds en in de hoogte te bouwen. 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie