Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De West-Vlaamse Trends Gazellen Ambassadeurs 2023: Raida Cool Electro Cycles, Suntronics en Brustor

De West-Vlaamse Trends Gazellen Ambassadeurs 2023: Raida Cool Electro Cycles, Suntronics en Brustor

  • 24/03/2023

Vorige week vond de uitreiking plaats van de trofees Trends Gazellen Ambassadeurs 2023 voor West-Vlaanderen. Raida Cool Electro Cycles werd ambassadeur bij de kleine bedrijven, Suntronics bij de middelgrote en Brustor bij de grote.

De broers Christophe en Nicolas Cool begonnen in 2015 in Blankenberge met hun zaak Cool Electro Cycles. Enkele overnames, een fusie met een Antwerpse conculega en een partnership met een Waalse speler later, is het bedrijf een nationale speler geworden, onder de nieuwe naam Raida. En er is nog heel wat groeimarge, klinkt het in Trends bij Christophe Cool: “We halen al zowat 50% van de omzet uit leasefietsen en het potentieel is nog immens groot. Veel bedrijven kennen het systeem nog niet. Aan ons de taak om de markt verder op te voeden.”

Suntronics uit Ledegem startte in 2007 als installateur van zonnepanelen, maar is intussen geëvolueerd naar totaalaanbieder van allerlei energie-oplossingen, zoals zonnepanelen, warmtepompen, airco, snellaadpalen en traditionele verwarming. Maar het wil meer zijn dan een verkoper. “We beginnen met een globale analyse te maken van de specifieke situatie bij de klant. Daarna werken we een op maat gemaakte oplossing voor efficiënt energiebeheer uit. Het sturen en managen van energiestromen is de toekomst. We installeren al systemen die zonnepanelen, een warmtepomp en een laadpaal met elkaar laten communiceren”, legt zaakvoerder Pieter Seynaeve uit in Trends. Omdat de onderneming zo sterk is gegroeid, verhuist ze na de zomer naar een ruimere nieuwbouw.

Zonweringspecialist Brustor uit Gullegem staat al jaren in de Trends Gazellen-lijst, maar wordt dit jaar voor het eerst laureaat. Van 2017 tot 2021 zag het bedrijf zijn omzet stijgen van 57 miljoen tot 120 miljoen euro. Door corona kreeg outdoorliving een boost, aangezien mensen niet op reis konden en dus massaal investeerden in hun huis en tuin. “Dankzij onze flexibiliteit konden we snel op de wensen van de consumenten inspelen. We hebben het breedste gamma op de internationale zonweringsmarkt”, vertelt CEO Lieven Brutsaert in Trends. Hij wil zeer sterk blijven inzetten op innovatie, digitalisering en continue verbetering van de klantenervaring.

Over de Trends Gazellen

Trends en Trends-Tendances organiseren dit jaar voor de 22ste keer de uitreiking van de Trends Gazellen. Die snelgroeiende bedrijven (‘Gazellen’) zijn sterk en competitief en hebben een positieve invloed op het ondernemersklimaat in hun regio. De Trends Gazellen worden eerst per provincie gelauwerd. Uit de provinciale laureaten worden nadien de nationale Trends Gazellen geselecteerd. Er worden bedrijven in 3 verschillende categorieën gehuldigd: kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie