Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ziegler neemt vliegende start met verdeelcentrum naar VK en Ierland

Ziegler neemt vliegende start met verdeelcentrum naar VK en Ierland

  • 16/03/2023

Op de Transportzone in Zeebrugge draait het nieuwe logistieke centrum van Ziegler op volle toeren. “Sinds we deze site vanaf september aan nieuwe klanten aanbieden, raakt de ruimte grotendeels benut”, zegt Xavier Vanwynsberghe, key account & sales director Belux. Ziegler beschikt er over 4.500 m² deels geconditioneerd magazijn en kijkt al uit naar uitbreiding.

Ziegler

In september 2022 opende Ziegler een vestiging op de Transportzone in Zeebrugge. Het Belgische bedrijf is een toonaangevende, wereldwijd actieve logistieke dienstverlener. Ziegler Groep kocht op de Transportzone in Zeebrugge een site van Middlegate Europe in de Karveelstraat. Op het terrein van 9.855 m² staan 4.500 m² opslagruimte en 300 m² kantoren. “Met deze faciliteit mikken we voornamelijk op onbegeleide rorovracht naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Daarvoor is de haven van Zeebrugge het uitgelezen bruggenhoofd. Aan de andere kant staat onze organisatie Ziegler UK klaar met 10 vestigingen in het VK en 2 in Ierland (Dublin en Kilkenny)”, vertelt Xavier Vanwynsberghe. De geboren en getogen Oostendenaar is bij Ziegler Groep key account & sales director Belux.

Drones maken inventaris

“De afgelopen 5 maanden heeft ons team keihard gewerkt om in Zeebrugge een grote industriële klant uit de regio binnen te halen. Als onderdeel van zijn internationale supplychain pasten we het magazijn volledig naar zijn noden aan. We installeerden stapelrekken en conditioneerden een gedeelte van de gebouwen, zodat de producten op de juiste temperatuur behandeld kunnen worden”, licht Vanwynsberghe toe. “Voor een optimaal digitaal beheer van de goederenstromen hebben we een zeer krachtig warehouse management system (WMS). Daarbij is Zeebrugge ook ons laboratorium voor een gloednieuwe technologie in de groep. Elke nacht vliegen drones doorheen de 4 aaneengesloten gebouwen om de stock op te nemen. Op die manier hebben we bij de start van elke werkdag een perfect actuele inventaris van de voorraad.”

Voor het opwekken van de energie liggen op het dak 511 fotovoltaïsche panelen. Die kunnen jaarlijks 90.000 kW produceren. Zowel de magazijnen als de kantoren zijn uitgerust met ledverlichting en er zijn 5 laadstations voor elektrische bedrijfsvoertuigen. “Daarmee voldoet de site aan de hoge duurzaamheidsnormen van Ziegler Groep. In diezelfde sfeer is er ook lokale distributie met elektrische cargofietsen met een capaciteit van 0,5 ton. Vanuit Zeebrugge bedienen we een micro-hub in de Dumortierlaan in Knokke. Het is de bedoeling om deze service naar de Brugse binnenstad uit te breiden.”

De vestiging werd opgestart met 9 bedienden en 5 magazijniers. “Het gaat om ervaren mensen die instaan voor onder meer douaneafhandeling, logistieke begeleiding, expeditie en sales. We zijn ambitieus in Zeebrugge: we huren al een extra buffer van 2.000 m² en we kijken uit naar verdere uitbreiding. Onze CEO Diane Govaerts werd onlangs verkozen tot manager van het jaar en de bijhorende exposure geeft de hele groep vleugels. Bijvoorbeeld ook in Rekkem gaan we dit jaar met 21.000 m² uitbreiden”, besluit Vanwynsberghe. (RJ - Foto MVN)

Apzi - Voka WVL

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie