Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Thema groei staat centraal in 2024

  • 15/12/2023

Het belang van een netwerk is niet te onderschatten, daarover is iedereen het eens. Ben je dus op zoek naar een community van ambitieuze ondernemers zoals jij om ervaringen uit te wisselen, dan is Voka Connect zeker iets voor jou! In 2024 staan de 7 activiteiten in het teken van groei.

29 FEBRUARI 
Groeien door reshoring (Thule - Menen) 
Steeds meer bedrijven halen hun productie doelbewust gedeeltelijk of volledig terug uit het buitenland, wat een nieuw fenomeen genaamd ‘reshoring’ heeft doen ontstaan. Waar gaat de productiefaciliteit van de toekomst zich bevinden? Ontdek hoe je kan groeien door reshoring, en hoe je dat kan vertalen naar je eigen ambities en strategische plannen.

27 MAART 
Groeien door internationale expansie (VL TRAC - Boeschepe) 
Groeien over de Vlaamse grenzen heen lijkt logisch, maar vraagt in realiteit behoorlijk wat finesse en specifieke marktkennis. Leer van Vanloot hoe zij met succes deze (inter-) nationale expansie hebben gerealiseerd en welke lessen jij als ondernemer of bedrijfsleider met groeiambities hieruit kunt trekken. 

23 APRIL 
Groeien door circulaire ambities (Orac - Oostende) 
Duurzaamheid en circulariteit zijn geen buzzwoorden meer, maar essentiële pijlers in het ondernemerschap. Orac, een familiebedrijf uit Oostende, heeft zich ontpopt als een pionier in het nastreven van duurzame en circulaire ambities. Tijdens deze Voka Connect ontdek je hoe je duurzaamheid en circulariteit kan integreren in je bedrijfsstrategie en productaanbod. 

16 MEI 
Groeien door marktcreatie (Enjoy Concrete - Veurne) 
Wil je de wereld van zakelijke creativiteit, groei en innovatie verkennen? Het begint allemaal bij het identificeren van onvervulde behoeften in de markt, waarbij marktkennis, onderzoek en klantgerichtheid van cruciaal belang zijn. Leer van Enjoy Concrete hoe zij nieuwe mogelijkheden hebben ontsloten en bestaande markten hebben getransformeerd. 

19 SEPTEMBER 
Groeien door productinnovatie (Avasco - Vlamertinge) 
Er zijn verschillende manieren waarop een onderneming kan groeien, en het betreden van een nieuwe markt is er één van. Het is echter belangrijk om enkele overwegingen te maken voordat je die groeistrategie nastreeft. Kom tijdens deze Voka Connect te weten hoe je een market entry strategy uitstippelt om de kans op succes in een nieuwe markt te vergroten. 

6 NOVEMBER 
Groeien door export (Westvlees - Westrozebeke) 
Wanneer je als onderneming internationale markten betreedt, biedt dat nieuwe kansen en kan het de groei van jouw onderneming stimuleren. Overweeg je om internationaal te groeien, maar wil je weten hoe andere bedrijven omgaan met de uitdagingen die internationalisering met zich meebrengt? Deel ervaringen en kennis op het vlak van internationale groei en verkrijg waardevolle inzichten die jou kunnen helpen. 

5 DECEMBER 
Groeien door prijszettingsstrategie (Stardekk - Brugge) 
De juiste prijszetting van je product of dienst is van essentieel belang, maar is geen eenvoudige taak. Hoewel ervaring en intuïtie hierbij waardevol kunnen zijn, is het belangrijk om strategische inzichten mee te nemen in prijsbeslissingen om duurzaam te kunnen groeien. Ontdek hoe je als onderneming kan groeien door je prijszettingsstrategie up-todate te houden.

Voka Connect

Ondernemers, zaakvoerders en plant managers van kmo’s delen ervaringen en inzichten rond hot topics.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie