Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Met overname van ATT focust Shapes Metalworks zich nu ook op buislaseren

Met overname van ATT focust Shapes Metalworks zich nu ook op buislaseren

  • 15/12/2023

“Ontbrekende schakel voor totaalservice ingevuld”

Het gaat hard voor Shapes Metalworks. Luttele weken nadat de toeleverancier voor de metaalsector participeerde in de Wielsbeekse poederlakkerij Poedr, realiseert het nu de acquisitie van ATT (Advanced Tube Technology). De buislaserspecialist uit Roeselare blijft autonoom opereren vanuit de huidige vestiging. Dirk Haerinck en Fritz Walcarius, CEO’s van Shapes Metalworks, zetten daarmee een nieuwe stap in de imposante groeistrategie van het bedrijf.

Shapes Metalworks

In 2014 fuseerden Shapes Subcontracting (Roeselare) en FP Metal (Gullegem) tot Shapes Metalworks. Het bedrijf legt zich toe op laswerk en de verwerking van staal-, aluminium- en inoxplaten in kleine en middelgrote series. Een belangrijke troef is het aanbieden van grotere lengtes (tot 18 meter) en breedtes (tot 3 meter). 

Onder leiding van CEO’s Fritz Walcarius en Dirk Haerinck realiseerde de onderneming in 2019 de overname van verspaningsbedrijven ProTech uit Torhout en Giropan uit Kuurne, van wie de activiteiten sterk complementair waren met die van Shapes. Zij werden omgeturnd tot Shapes Machining. Dit jaar schakelde de metaalconstructiepartner nog 2 versnellingen hoger. “Onze ambitie is om een totaalpartner voor onze klanten te worden. De participatie van 50% in poederlakkerij Poedr uit Wielsbeke paste volledig in dat plaatje. Toen de opportuniteit zich aandiende om ATT in onze groep te integreren, hebben we niet getwijfeld. Zij zijn sinds jaar en dag een specialist in buislaseren en realiseerden de voorbije 10 jaar een mooie groei onder leiding van CEO Hans Van Moen. Nu kunnen zij hun marktpositie verder uitbouwen binnen onze structuur”, verduidelijkt Dirk Haerinck.

Breder toepassingsgebied 

Shapes Metalworks was al lange tijd een trouwe klant van ATT. “Buislaseren ontpopt zich tot een volwaardig alternatief voor het traditionele buiszaagwerk. De technologie maakt steeds meer gebruik van hoogwaardige programmeersoftware, waardoor het toepassingsgebied almaar breder wordt. Er zit dus nog veel potentieel in dat we de komende jaren verder willen ontginnen. Dat zal gebeuren vanuit de huidige site van ATT in Roeselare.” 

3 jaar geleden verhuisde Shapes de Roeselaarse vestiging naar een locatie in Kuurne, waar het beschikt over 10.000 m² onbebouwde oppervlakte. Daarnaast investeerde de onderneming ook in extra gronden voor de site in Gullegem, waar 6.500 m² ruimte zal bijkomen. “Op die manier zullen we nog beter gewapend zijn om een volledige dienstverlening aan te bieden op het vlak van metaalbewerking. Dat omvat co-engineering, plaatbewerking, verspaning, natlakken, poederlakken, laswerken, montage en nu dus ook buislaseren. Als je alle puzzelstukjes samenlegt, hebben we ons ontwikkeld tot een centraal aanspreekpunt voor de levering van mechanische componenten op maat voor onze klanten.” In 10 jaar tijd dikte het aantal medewerkers aan tot 140 en verdrievoudigde de omzet tot 30 miljoen euro. 

www.shapesmetalworks.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie