Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Group Casier gelooft in transitie

  • 15/12/2023

“We maken innoverende activiteiten in circulaire en sociale economie verzekerbaar”

Group Casier in Menen is gespecialiseerd in integraal risico- en verzekeringsbeheer. Het team focust vooral de laatste 10 jaar op de verzekerbaarheid van innoverende activiteiten die de transitie mogelijk maken naar een duurzame samenleving en economie. “Voor ondernemers in die sector is het allesbehalve een evidentie om verzekerd te raken. Wij helpen hen daarbij”, zegt CEO Pieter-Paul Casier.

Group Casier

Group Casier werd 130 jaar geleden opgestart in de grensstad. Met CEO Pieter-Paul Casier, die recent de fakkel doorkreeg van vader Paul-Emmanuel, is het bedrijf al aan de vijfde generatie toe. Group Casier biedt integraal risico- en verzekeringsbeheer, een noemer die veel ruimer gaat dan de activiteiten van een doorsnee verzekeringsmakelaar. “Wij verkopen geen product, maar een dienst”, vertelt Paul-Emmanuel Casier. “Een traditionele verzekering zonder meer is lang niet altijd de oplossing. Zo zetten we heel sterk in op preventie, door de impact van risico’s in te schatten en schadegevallen te vermijden of in te perken. Daaraan koppelen we dan permanente opvolging, evaluatie in functie van de groei en proactief schadebeheer. We bekijken samen met onze klanten hoe ze het best omgaan met de risico’s die zij lopen bij het uitoefenen van hun activiteiten. We hechten ook veel belang aan onze onafhankelijkheid. We staan aan de kant van onze klanten”, zegt Pieter-Paul Casier. 

Transitie 

De focus ligt op middelgrote en grote ondernemingen in diverse sectoren die nationaal of internationaal actief zijn. “Alle bedrijven zijn welkom bij ons; er zijn geen ‘taboes’. We hebben vooral een grote affiniteit voor vernieuwende en creatieve bedrijven. We focussen daarbij voluit op de transitie naar een duurzamere samenleving, door onder meer innoverende activiteiten in de circulaire en sociale economie ‘verzekerbaar’ te maken”, zegt Pieter-Paul Casier.

We varen als echte ‘risk professional’ tegen de stroom in omdat we volop de transitie naar een circulaire en sociale economie willen omarmen.

Pieter-Paul Casier

“Het gaat dan concreet om bedrijven en organisaties die actief zijn in de projecteconomie (onder meer met nieuwe energieën en de verduurzaming van de industrie), circulaire economie (actief onder meer in recycling en ecodesign en hun toeleveranciers), de deeleconomie (actief rond deelvoertuigen), de zorgsector en de sociale economie (zoals maatwerkbedrijven en kringloopwinkels). Zowel de deeleconomie als de sociale economie zijn trouwens belangrijke schakels in de omschakeling van een lineaire naar een circulaire economie.” 

Die meer innoverende activiteiten in de circulaire en sociale economie verzekerbaar maken is allesbehalve evident. “Verzekeraars baseren zich vaak op cijfers uit het verleden om een verzekering te kunnen uitschrijven, maar bij nieuwe bedrijven en organisaties zijn die cijfers er nog niet. Net dat type duurzame bedrijven en organisaties wordt dan ook stiefmoederlijk behandeld door de verzekeringsmarkt.”

Group Casier

Maatoplossingen 

“Met ons team en met zelf ontwikkelde tools werkten we daarom duurzame maatoplossingen uit die verzekerbaarheid creëren en die aanvaard worden door de grote verzekeraars. Met innoverende ondernemers willen we meedenken, reflecteren en antwoorden bieden als ze willen veranderen, transformeren, innoveren of nieuwe paden inslaan. We zien onszelf als partner van alle bedrijven die inzetten op duurzaamheid, in welke zin ook. We zijn niet zomaar een verkoper van verzekeringsproducten: omgaan met risico’s staat centraal.” 

Group Casier lanceerde om die reden ook iedereencirculair.be, dat ook een platform en forum moet zijn voor ondernemers, beleidsmakers en individuen om hun ervaring rond circulariteit te delen en elkaar te inspireren. “We zijn bijzonder erkentelijk voor wat wij leerden uit de samenwerking met onze klanten en partners. We willen via dat platform anderen in onze kennis en ervaring laten delen. Het is ook een manier om grote verzekeraars te overtuigen een andere visie en aanpak te hanteren dan bij een lineair productieproces. Ook op dit vlak profileren we ons dus niet als een klassieke verzekeringsmakelaar. We varen zelfs als echte ‘risk professional’ tegen de stroom in omdat we volop de transitie naar een circulaire en sociale economie willen omarmen.” 

www.groupcasier.eu

Futureproof 

Group Casier telt 33 collega’s in de vestigingen in Menen (Casier Risk & Insurance bv) en in Gent (Group Casier Risk & Insurance bv) en draait in 2023 een geconsolideerde omzet van meer dan 4 miljoen euro. Recent richtte het 2 joint ventures op om in te zetten op de verzekering van medeeigendommen en digitale oplossingen voor de huizenmarkt. “Als je terugkijkt op 130 jaar, kijk je ook niet alleen naar de komende 5 jaar, maar leg je de focus veel verder. We denken dus op lange termijn en gaan nog verder digitaliseren, diversifiëren, internationaliseren en joint ventures sluiten. Zo maken we ons bedrijf – samen met het sterke team van professionals dat we blijven uitbouwen – futureproof voor de komende generaties”, zegt Pieter- Paul Casier.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie