Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Flagstone maakt nu ook software voor de afvalindustrie

Flagstone maakt nu ook software voor de afvalindustrie

  • 15/12/2023

“Dit is slechts de eerste stap” 

IT-bedrijf Flagstone in Harelbeke schrijft software voor productieomgevingen. Met het nieuwe product Wasteware boort het nu een hele nieuwe markt aan: de afvalindustrie. “Vanaf 2024 is een digitaal identificatieformulier verplicht voor bepaalde afvaltransporten. Wij zijn één van de leveranciers die de overheid daarvoor goedkeurde”, zegt bestuurder Jurgen Dekeyser.

Flagstone

Smart Production, de software van IT-bedrijf Flagstone in Harelbeke, verzamelt data in productieomgevingen zodat ondernemers er hun productieproces mee kunnen optimaliseren en hun strategische beslissingen op kunnen afstemmen. “Data zijn daarbij cruciaal”, zegt Dekeyser. “Onze software brengt bijvoorbeeld het productieproces in kaart, zodat het gemakkelijker is om de kwaliteit van je product te bewaken. Hoe laat een product van de band is gerold, welke operator op dat moment de machine bediende, welke temperatuur en welke afmeting het product op dat moment had,... Als er later problemen zouden opduiken, kan je sneller het probleem lokaliseren en ingrijpen.” 

Smart Production kan je ook inzetten om te bekijken of je het maximum uit je machinepark haalt. “Het kan goed zijn dat je met een andere planning een nog groter rendement kan halen en dat een investering in je machinepark misschien minder dringend wordt.” Smart Production kan ook de precieze productiekosten per product berekenen. “In vele productieomgevingen wordt eerder gewerkt met schattingen dan een echt accuraat bedrag. Nochtans is je exacte marge essentieel om te bepalen of je wel de juiste prijs aanrekent en of het zelfs wel de moeite waard is om het te produceren. Eenvoud is onze sterkte. Onze software geeft alleen de parameters weer die essentieel zijn om het doel te bereiken en geen hele resem andere data. We zorgen bovendien dat het gebruik ervan heel intuïtief is. Daar waar operatoren soms wat gekant zijn tegen het invoeren van dergelijke software, merken we dat er weinig weerstand is tegen Smart Production.”

Als modern bedrijf zijn wij uiteraard bekommerd om het milieu. We willen bedrijven en steden dan ook helpen afval kostenefficiënter en transparanter te verwerken.

Jurgen Dekeyser

Registratie 

Flagstone lanceert nu een nieuw product: Wasteware. Daarmee boort het een hele nieuwe markt aan, die van de afvalindustrie. “Vanaf 2024 is een digitaal identificatieformulier verplicht voor bepaalde afvaltransporten. Niet alle software is toegestaan voor die registratie, want het formulier moet voldoen aan strikte eisen en een overheidsgoedkeuring krijgen. OVAM heeft ons product goedgekeurd, waardoor we nu tot die selecte groep van leveranciers behoren. Dat bevestigt ongetwijfeld onze expertise in de sector.” 

De stap naar de afvalindustrie kadert in de toekomstvisie van het bedrijf. “Wasteware is slechts de eerste stap. We zijn druk aan het werk om onze Smart Production-software ook af te stemmen op die sector, zodat die kan helpen bij de ontmanteling van afval om de grondstoffen te hergebruiken. Als modern bedrijf zijn wij uiteraard bekommerd om het milieu. We willen bedrijven en steden dan ook helpen afval kostenefficiënter en transparanter te verwerken, zodat we samen een positieve impact kunnen hebben op onze planeet”, besluit hij. 

www.flagstone.tech

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie