Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Feston Tailors creëert hoogwaardige wollen dekens voor mens en dier

Feston Tailors creëert hoogwaardige wollen dekens voor mens en dier

  • 15/12/2023

“Toppaarden verdienen hoogwaardige behandeling”

Een fris briesje door een knap familiebedrijf laten waaien: met die ambitie nam Michèle Lievens 3 jaar geleden LF Trading over, de onderneming van vader Filip en moeder Dorine. In die periode was er een enorme vraag naar de linnen producten die de onderneming internationaal aan de markt brengt. Vanuit LF Trading groeide Feston Tailors, dat zich focust op hoogwaardige wollen dekens voor honden en paarden, maar ook een erg populaire vrouwenjas aanbiedt.

Feston Tailors

LF Trading ontwikkelt en verdeelt hoofdzakelijk linnen stoffen voor confectieateliers en stoffeerders. Het gaat om producten die designers en architecten kiezen voor integratie in exclusieve projecten. Michèle Lievens, één van de 3 kinderen van stichters Filip en Dorine, kwam in 2010 in de zaak. “3 jaar geleden nam ik de onderneming over van mijn ouders. In die periode was de vraag naar onze producten heel groot, omdat mensen van de coronapandemie gebruik maakten om hun huis gezelliger in te richten. Met LF Trading zijn we intussen ook een trotse hofleverancier.” 

Solaria 

Nog in 2020 richtte Michèle Feston Tailors op. “Ik ben heel goed thuis in de paardenwereld en had ambities om het als professionele amazone te maken in de jumpingwereld, maar helaas liet mijn lichaam dat niet toe. Toch doe ik nog regelmatig mee aan internationale jumpings. Mijn ervaringen in deze sector hadden me wel geleerd dat mensen vaak enorme budgetten op tafel leggen voor toppaarden, maar dat ze de edele dieren vaak maar beschermden met een schamel dekentje. Na een technisch erg uitdagende ontwikkeling, zijn we erin geslaagd om hoogwaardige wollen paardendekens en -plaids te maken.” 

Die paardendekens bieden een veel goedkopere bescherming dan de solaria waaronder paarden na een ritje worden gezet. “Zo’n solarium dient om het zweet van de paarden sneller te laten verdampen, zodat ze droog naar hun stal kunnen. Onze dekens vervullen dezelfde functie, maar dan zonder de torenhoge energiekosten van de solaria: ze slorpen het zweet op en nadien kan je ze gewoon uitschudden, opvouwen en weer in de kast leggen. Met stukken stof die niet groot genoeg zijn voor een paardendeken, maken we hondendekens die ook erg populair zijn. Sinds ik voor mezelf een mouwloze wollen overjas heb gemaakt en veel andere vrouwen me daarmee zagen rondlopen, is daar eveneens veel vraag naar. Op die manier groeide Feston Tailors op een korte tijdspanne uit tot een volwaardige activiteit.” 

www.festontailors.com

Weverijen 

Feston Tailors is voor Michèle een heel leuk initiatief waarin ze haar 2 passies kan combineren. “Deze spin-off is tot nu toe vooral organisch gegroeid, in de toekomst wil ik dat graag sterker positioneren op de b2b-markt. Voor de productie van Feston werken we samen met alle Belgische weverijen. De komende jaren wil ik onze organisatie eerst nog beter structureren, zodat we beter gewapend zijn voor de toekomst”, besluit Michèle.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie