Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Widem Logistics verkent nieuwe horizonten in de logistieke wereld

Widem Logistics verkent nieuwe horizonten in de logistieke wereld

  • 01/12/2023

“Brexit is voor ons een opportuniteit geweest”

Wie vanuit Frankrijk via de E17 ons land binnenrijdt, kan niet om de indrukwekkende nieuwbouw heen die Widem Logistics circa een jaar geleden in gebruik nam. De logistieke dienstverlener heeft de afgelopen jaren een ongekende organische groei doorgemaakt en blijft vastberaden ambitieus.

Widem Logistics verkent nieuwe horizonten in de logistieke wereld

Widem Logistics begon in 1983 als douanekantoor, maar snel voegde oprichter Yvan Vande Ghinste transportactiviteiten toe, daarbij geholpen door Koen Vanden Berghe. Sinds 2016 positioneert het bedrijf zich steeds nadrukkelijker als een verticaal geïntegreerde logistieke partner, zoals logistiek directeur Marc Clément uitlegt. “In 7 jaar is onze totale magazijnruimte gegroeid van 1.500 naar liefst 75.000 m².” 

Widem Logistics heeft ‘fulfilment centra’ op verschillende locaties, waaronder 3 sites in Menen, 2 in Bologna (Italië) en 1 in Eisenach (Duitsland). Daarnaast beschikt het over een internationaal strategisch netwerk met kantoren en hubs in Nederland, Frankrijk, Spanje, Marokko, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, evenals douanekantoren in Dover en de LAR-zone. Transportdirecteur Kevin Van Ongeval: “Hoewel 95% van onze transportactiviteiten zich over de weg afspelen, investeren we ook sterk in lucht- en zeevracht. Voor het wegtransport beschikt onze groep over een eigen vloot van 75 vrachtwagens, 275 trailers, 16 distributiewagens en 100 bestelwagens.” 

We hebben recent veel mensen uit Henegouwen en Noord-Frankrijk aangeworven.

Yvan Vande Ghinste en Jo Plehiers

“Het transport vormt een essentieel onderdeel van de brede logistieke diensten”, legt international sales manager Jo Plehiers uit. “We organiseren het vervoer van alle goederen naar onze magazijnen via ons eigen transportnetwerk. Bovendien verzorgen we zoveel mogelijk zelf de levering van goederen van onze magazijnen tot bij de eindklant, maar werken we ook samen met koerierdiensten.” De aanzienlijke groei van de afgelopen jaren is mede te danken aan de sterke specialisatie in fijnmazige logistiek, wat zich vertaalt in pick & pack-operaties voor b2b- en e-commerceklanten. “We zijn optimaal georganiseerd om te voldoen aan de gedetailleerde eisen van de retail-, mode- en lifestyle-logistiek. Dat vereist precisie en expertise in het omgaan met talloze unieke SKU’s (Stock Keeping Units) voor productidentificatie.” 

Tussenvloeren 

Hoewel elke vierkante centimeter in alle magazijnen nu al efficiënt wordt benut, is er nog ruimte voor verdere groei. “Door de hoogbouwstructuur van onze faciliteiten kunnen we nog extra tussenvloeren bouwen. Bovendien hebben we, naast de huidige 7 sites op 8 hectare, nog eens 4 hectare extra aan omliggende magazijnen en percelen aangekocht. Brexit heeft voor ons nieuwe kansen gecreëerd, omdat veel Britse fabrikanten behoefte hadden aan een partner die al hun logistieke operaties op het vasteland van Europa kon verzorgen. In 2020 hebben we in amper 6 maanden tijd 240 extra medewerkers aangenomen. Onze strategische locatie op het kruispunt van Henegouwen en Noord-Frankrijk, waar de werkloosheid hoger is dan in Vlaanderen, blijft een waardevolle troef voor ons.” (BVC - Foto DD)

www.widem.eu

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie