Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • ITL Attorneys biedt juridische ondersteuning bij transport en logistiek

ITL Attorneys biedt juridische ondersteuning bij transport en logistiek

  • 01/12/2023

Advocatenkantoor ITL Attorneys in Hooglede biedt juridische ondersteuning bij het verzenden, vervoeren of opslaan van goederen. “Het lijkt misschien een heel enge juridische tak, maar dat is het net niet”, zegt oprichter Frederik Vanden Bogaerde. “Arbeidsrecht, strafrecht, ondernemingsrecht, fiscaal recht,… Er komt enorm veel bij kijken. Wij zijn de onestopshop voor alles wat juridisch gerelateerd is aan transport en logistiek.”

ITL Attorneys biedt juridische ondersteuning bij transport en logistiek Mathias Dendievel, Frederik Vanden Bogaerde en en Vincent Van der Mast

Frederik Vanden Bogaerde startte in 2013 met ITL Attorneys (toen nog TLA). “Ik was tot dan werkzaam geweest in een ander kantoor. Bij een zaak rond rij- en rusttijden in 2003 had ik gemerkt dat er maar heel weinig te vinden was rond het thema. Ik heb me in de materie verdiept en een eerste boek geschreven met al mijn bevindingen. Daarna werd ik steeds vaker aangesproken door bedrijven actief in transport en logistiek. 10 jaar geleden ben ik dan gestart met TLA, om me echt te profileren als juridisch deskundige in die sector.” Binnen ITL Attorneys heeft elke advocaat zijn specialisatie. “Uiteraard hebben we allemaal een heel ruime kennis van alles wat we binnen ITL Attorneys aanbieden. Maar ons vakgebied is zó uitgebreid, dat alle takken verdeeld zijn onder de advocaten. Elk van ons is verantwoordelijk om alle evoluties en nieuwigheden binnen zijn tak op te volgen, zodat we bij ITL Attorneys altijd de specialist ter zake zijn”, zegt Mathias Dendievel. 

Strafrecht, sociaal recht, ondernemingsrecht, fiscaal recht, enzovoort: het komt er allemaal wel bij kijken.

Dat Mathias Dendievel en Vincent Van der Mast nog vrij jonge vennoten zijn ten opzichte van de wat meer ervaren Frederik Vanden Bogaerde is geen toeval. Beide advocaten startten hun carrière bij ITL Attorneys meteen na hun opleiding. “Het hele team hier is vrij jong; dat is een bewuste keuze. De materie waarin wij werkzaam zijn is immers zo specifiek dat we liever jonge mensen meteen de juiste kennis bijbrengen”, zegt Vanden Bogaerde. 

Internationale schaal 

De cliënten van ITL Attorneys zijn nationale en internationale ondernemingen, zoals importeurs, exporteurs, transport- en overslagbedrijven, verladers, expediteurs, uitzendondernemingen, verzekeraars, makelaars en tussenpersonen. “Het lijkt misschien een heel enge juridische tak, enkel bezig zijn met transport en logistiek, maar dat is het net niet. Van discussies over boetes en facturen of een ontslag tot problemen met migranten in een vrachtwagen, rechtszaken na dodelijke ongevallen, gevallen van sociale dumping,… Strafrecht, sociaal recht, ondernemingsrecht, fiscaal recht, enzovoort: het komt er allemaal wel bij kijken.” 

De transport- en logistieke sector verandert razendsnel en dat heeft ook een invloed op de aanpak van ITL Attorneys. “Onze cliënten werken steeds vaker op internationale schaal, omdat hun klanten verwachten dat ze voor al hun transport- en logistieke opdrachten bij één partner terecht kunnen. Wij willen hen uiteraard ook bij alles kunnen blijven bijstaan en groeien dus met hen mee.” Ze doen dat onder meer met kantoren in het buitenland. “We verdedigen onze cliënten ook bij rechtbanken, arbitrage- en bezwaarcommissies verspreid over Europa. Om dat te kunnen doen, hebben we hubs opgestart in Frankrijk, Nederland, Polen, Roemenië, en Slowakije. En het is ook de bedoeling om in de toekomst onder meer ook in het VK en Duitsland een hub te realiseren.” In alle vestigingen van ITL Attorneys samen werken intussen zo’n 35- tal medewerkers. (JM - Foto DD) 

nl.itla.eu

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie