Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Geslaagde Voka Discovery Tour

  • 01/12/2023

2 weken geleden trokken West-Vlaamse ondernemers met de Voka Discovery Tour naar een zuidelijk juweel van de Verenigde Staten: Atlanta, North- & South-Carolina. Ze ontdekten er de vele businessopportuniteiten en legden er nieuwe connecties.

De Discovery Tour naar de VS kaderde in het project West Flanders Gateway to Europe, een initiatief van POM West-Vlaanderen, Flanders Investment & Trade en partners. Voka West-Vlaanderen maakt daar deel van uit. Bedoeling is om West-Vlaamse ondernemers/ kmo’s internationaal op weg te helpen, ook na de Brexit. 

De trip was kort maar krachtig. De deelnemers bezochten het ecosysteem van bedrijven, technische hogescholen, technische campussen, bedrijfsincubators en dienstverleners. Van ondernemingen met ervaring leerden ze hoe ze hun activiteiten in de Verenigde Staten met succes kunnen lanceren. 

Op de agenda stonden boeiende bedrijfsbezoeken, inspirerende keynotes en netwerkevenementen met gelijkgestemde ondernemers, potentiële partners, investeerders en lokale serviceproviders. Elke avond was er een netwerkmoment met de lokale Kamers en organisaties die bedrijven ondersteunen om hun business te verruimen. En uiteraard maakten de deelnemers tijdens deze Discovery Tour ook kennis met de rijke cultuur en de warme gastvrijheid van het zuiden van de Verenigde Staten.

Discovery Tour 1
Discovery Tour 2
Discovery Tour 3

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie