Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Axintor Interim rekruteert buitenlandse arbeidskrachten

Axintor Interim rekruteert buitenlandse arbeidskrachten

  • 01/12/2023

“Oplossing om continuïteit te verzekeren en te groeien”

Het West-Vlaamse Axintor Interim is een specialist in de rekrutering van buitenlandse arbeiders. COO Kirke Hillewaere en Account Manager Kelly Hesters vertellen hoe ze op korte termijn de geschikte kandidaten vinden voor de juiste vacatures.

Axintor Interim rekruteert buitenlandse arbeidskrachten Kelly Hesters en Kirke Hillewaere

Axintor Interim is sinds 2009 actief in de rekrutering van arbeiders. Het bedrijf merkte dat er heel wat buitenlandse arbeidskrachten, vooral Polen en Hongaren, naar Nederland trokken om er te gaan werken, terwijl er ook een zeer grote vraag was in Vlaanderen naar gelijkaardige werkkrachten. Ook Spanje, Portugal, Roemenië en Litouwen zijn interessante landen om te rekruteren. 

Axintor Interim is als interimkantoor een nichespeler omdat het enkel buitenlandse arbeiders aantrekt. Het is vooral actief in de sectoren logistiek, transport, landbouw, horeca, productie en techniek. Bepaalde daarvan zijn eerder seizoensgebonden, terwijl in andere branches het jaar rond goede werkkrachten worden gezocht. 

“Onze doelgroep zijn firma’s die op zoek zijn naar arbeiders om continuïteit te garanderen of om verder te kunnen groeien. 

De profielen zijn zeer uiteenlopend, van heftruckbestuurders over inpakkers tot orderpickers, maar we gaan ook op zoek naar elektriciens, lassers, CNC-arbeiders, en loodgieters. De buitenlandse krachten zijn zeer gemotiveerd om te werken. Ze zien er absoluut niet tegen op om in shiften of in zeer moeilijke omstandigheden te werken. Bij onze grootste klant moeten arbeiders dagelijks in diepvriezers bij -20°C presteren. Ze zijn bereid om hard te werken”, weet Kirke Hillewaere. 

“We doen ons best om voor onze klanten op een zo kort mogelijke termijn de juiste krachten te vinden. We werken daarvoor samen met selectiepartners in die landen waar ze lokaal rekruteren, maar we zorgen ook voor een eigen instroom aan arbeiders via onze website en gerichte campagnes op sociale media. De recruiters die bij ons aan de slag zijn, benaderen de kandidaten in hun moedertaal, zodat dat alvast een barrière is die wegvalt”, vult Kelly Hesters aan. 

Vertrouwen 

“Meestal hebben we na het screenen van de cv’s een online videocall met de arbeiders, waardoor er al een zeker vertrouwen groeit tussen de kandidaat en de werkgever. Onze Account Managers gaan mee ter plaatse naar de bedrijven en we staan in voor alle praktische zaken zoals huisvesting, vervoer enz. We maken hen ook wegwijs in de buurt waar ze terechtkomen, zodat ze zich hier snel thuis voelen. We steken daar veel tijd in, maar dat loont wel. We merken soms bij werkgevers nog wat wantrouwen, maar dankzij die vele inspanningen die we leveren, loopt alles snel los.” 

We hebben sinds corona ook fors geïnvesteerd in een app waarmee arbeiders hun huishuur kunnen betalen en hun loonbrief raadplegen, en waarmee we interne chats organiseren met de uitzendkrachten. We spelen kort op de bal, waardoor we steeds zorgen dat elke arbeider op de juiste plaats terechtkomt en er zich goed voelt”, alsnog Kirke. (FL) 

www.axintor.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie