Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Stadsfestival WONDER verlegt de grenzen van verbeelding

Stadsfestival WONDER verlegt de grenzen van verbeelding

  • 20/10/2023

“Blik op de toekomst”

Na een succesvolle derde editie met 5.000 bezoekers is WONDER dit jaar terug van 19 oktober tot 5 november. Met ruim 80 expo’s en activiteiten op meer dan 25 locaties in centrum Kortrijk, in samenwerking met meer dan 275 ontwerpers/kunstenaars en 45 bedrijven, belooft het een topeditie te worden.

WONDER

Met WONDER Creativity Festival brengen Designregio Kortrijk en stad Kortrijk een ode aan de creativiteit en innovatieve ideeën van jong talent. Het daagt de grenzen van onze verbeelding uit en blikt vol vertrouwen vooruit naar de toekomst. Het festival geeft een forum aan inventieve geesten die opmerkelijke oplossingen bedenken voor de maatschappelijke uitdagingen waar we vandaag en in de toekomst voor staan. Het is op die manier een uniek platform waar werk, ideeën en projecten van zowel kunstenaars, ontwerpers, studenten, burgers als bedrijven, scholen en organisaties samenkomen en verbonden worden. WONDER zet aan tot reflectie en openheid van geest, en enthousiasmeert bezoekers om samen de toekomst gedurfd en kleurrijk vorm te geven. 

Het kloppende hart van WONDER ligt in de Budafabriek. Onder de noemer ‘We Are The Next Generation’ brengt Designregio Kortrijk er de meest toonaangevende afstudeerprojecten van het voorbije jaar aan de Belgische ontwerpscholen samen. Met de expo ‘Eye on Design’ matchen Kortrijk Xpo en Designregio Kortrijk 10 deelnemende bedrijven aan Design Nation (het exclusieve b2b-evenement voor professionals van 19 en 20 oktober in Kortrijk Xpo) met het werk van een inspirerende designer. De opleiding Industrieel Productontwerpen van Howest bestaat dit jaar 20 jaar en zal dit vieren met de expositie ‘INSIDE OUT’. Ze brengen een fragment industriële ontwerpgeschiedenis tot leven aan de hand van producten van de bedrijven waar hun alumni werken of aan hebben meegewerkt. 

Publieke en private partners 

Het Kortrijkse stadscentrum vormt het decor voor de rest van het festival. Op een 30-tal locaties presenteren Belgische publieke en private partners er gratis expo’s, lezingen, workshops of evenementen die verbeelding en creativiteit via een scala aan disciplines in de meest brede zin vieren. Denk aan galeries, shops, bedrijven, maar ook enkele unieke locaties, zoals het Belfort of de verlaten feestzaal/hotel Dam71. 

Aan het Belfort worden omstaanders ondergedompeld in een verwonderende, digitale ervaring van beeld en geluid, in samenwerking met collega UNESCO City of Design Geelong, Devine Howest en Urban Mapping. In Dam71 word je meegenomen langs werk van jonge artiesten met focus op circulariteit. Ook evenementieel is vanalles te beleven. Tijdens het tweede WONDER-weekend vindt bijvoorbeeld voor de allereerste keer het Kortrijk Art Weekend plaats, een initiatief van 20 privé- en publieke kunstorganisaties. 

wonderkortrijk.be

Designregio Kortrijk en 7 bedrijven lanceren WONDER CLUB 

WONDER CLUB, zo heet het gloednieuwe samenwerkingsplatform tussen designbedrijven Allaert Aluminium, Joli, Modular, Novy, Umbrosa, Vincent Sheppard en Wever & Ducré. Met dat initiatief, geïnitieerd door Designregio Kortrijk, willen zij bruggen slaan naar elkaar voor kennis- en netwerkuitwisseling, maar vooral ook naar andere sectoren en doelgroepen (denk maar aan the next generation). Dit moet voor de Kortrijk UNESCO Design Region tot meer innovatie, inspiratie en talentaantrekking leiden.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie