Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

21 deelnemers aan Voka Zomerstages

  • 22/09/2023

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen brengt deze zomer 21 politici naar de bedrijfsvloeren. Tijdens een Voka Zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in de bedrijfsactiviteit van een West-Vlaamse onderneming. In Ondernemers brengen we telkens verslag uit van enkele stages.

Loes Vandromme (cd&v) Jan Yperman Ziekenhuis - Ieper
Op woensdag 23 augustus trok Vlaams parlementslid Loes Vandromme (cd&v) naar het Jan Yperman Ziekenhuis. Onder leiding van Algemeen Directeur Frederik Chanterie kreeg de Poperingse een uitgebreide rondleiding in de indrukwekkende nieuwbouw van het ziekenhuis. De algemene rode draad door de vele gesprekken was de manier waarop het Ieperse ziekenhuis drempelverlagend wil werken en hoe het zo de toegang naar medische hulp zo laag mogelijk wil houden.

Loes Vandromme Voka Zomerstage

Yves Buysse (Vlaams Belang) - ‘t Veer - Menen
Op dinsdag 29 augustus trok Yves Buysse (Vlaams Belang) richting ‘t Veer, in Menen. Tijdens zijn stage leerde hij in levende lijve de innovatieve kanten van ‘t Veer kennen. Hij ontdekte allerlei digitale hulpmiddelen die geïntegreerd worden op de werkvloer, zoals 3D-printing, ERP, Internet of Things (IoT), projectie, cameraherkenning, dynamische werkinstructies, vacuümliften en exoskeletons. Doorheen de gesprekken kwamen de vele uitdagingen waarmee het bedrijf te kampen heeft, zoals de financiering en contingentering die bepalend zijn voor de sector, ook uitgebreid aan bod.

Yves Buysse Voka Zomerstage

Jeremie Vaneeckhout (Groen) - Vanheede Environment Group - Rumbeke
Jeremie Vaneeckhout (co-voorzitter Groen) ging op dinsdag 5 september langs bij Vanheede Environment Group op de site in Rumbeke. Hij werd er verwelkomd door Caroline Vanheede. Nadat de veiligheidsuitrusting aangetrokken was, begaf het gezelschap zich naar de werf op de site. Hij werd ondergedompeld in de nieuwste recyclagelijnen en technieken. Op het einde van de dag kon de stagiair van dienst de duurzame missie van het bedrijf bevestigen.

Jeremie Vaneeckhout Voka Zomerstage

Vincent Van Quickenborne (Open Vld) - Cargill - Izegem
Op woensdag 6 september ging viceeersteminister en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne op Voka Zomerstage bij Cargill in Izegem. Hij kreeg een hartelijke ontvangst door Cargill België en medewerkers van de site in Izegem onder leiding van Plant Manager Tom Bouckaert, die hem rondleidde in de state-of-the-art faciliteit. De minister kreeg een uitgebreide uitleg over de bedrijfsactiviteiten, de geavanceerde technologieën die worden gebruikt in het raffinageproces en de cruciale rol van Cargill in een duurzame voedingsindustrie. Hij mocht de handen zelf ook uit de mouwen steken en laadde mee een tankwagen in met de juiste blend van geraffineerde olie.

Vincent Van Quickenborne Voka Zomerstage

Bert Maertens (N-VA) Ghistelinck Automotive - Waregem
Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Izegem Bert Maertens (N-VA) werd op woensdag 6 september ondergedompeld in de werksfeer van Ghistelinck Automotive in Waregem. Voor Bert Maertens viel vooral de rust die het bedrijf en zijn medewerkers uitstralen enorm op. De passie voor hun vak en product spatte eraf. De stage verliep grotendeels op de werkvloer, maar Bert Maertens kreeg ook de nodige inzichten achter de schermen door het bijwonen van een aantal inhoudelijke overlegmomenten.

Bert Maertens Voka Zomerstage

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie