Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka Politica Zedelgem bij burgemeester Annick Vermeulen

Voka Politica Zedelgem bij burgemeester Annick Vermeulen

  • 08/09/2023

Op maandag 5 juni organiseerde Voka West-Vlaanderen een ontbijtontmoeting tussen een 20-tal ondernemers uit Zedelgem en de Zedelgemse burgemeester Annick Vermeulen en eerste schepen Ann Devriendt. Zedelgem is een gemeente van 23.000 inwoners.

20% van de beroepsactieve bevolking werkt in de eigen gemeente. De werkzaamheidsgraad ligt met 82% zeer hoog en de werkloosheidsgraad met 2,5% zeer laag. Er zijn dan ook verschillende sterke industriële bedrijven actief.

Ruimte om te ondernemen stond centraal in het gesprek. De gemeente werkt aan een nieuw ruimtelijk beleidsplan waarin de verschillende aspecten van gemeentelijk ruimtegebruik aan bod zullen komen. De beide politica’s blijven openstaan voor extra ruimte voor nieuwe bedrijventerreinen in Zedelgem, zoals het al geplande terrein Sint-Elooi. Wat het Ventilusdossier betreft, speelt Zedelgem een niet onbelangrijke rol. Momenteel is voorzien dat 8 kilometer van het tracé ondergronds kan gaan op grondgebied van de gemeente. De lokale bestuurders hekelden echter de vaak ontransparante communicatie en de blijvende onzekerheid omtrent verschillende aspecten van het dossier. Naast lokale mobiliteitsdossiers was er ook aandacht voor toekomstige gemeentefusies. Zedelgem beschouwt zichzelf niet als een bereidwillige bruid die in een verstandshuwelijk gedwongen wil worden. Verschillende pistes worden overwogen.

afbeelding

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie